Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout 3

Dirtycat har gett sig ut i D.C. för att hitta sin försvunna pappa. Man får hoppas att farsan inte har ställt till med något...

Första gången jag stötte ihop med Fallout-serien, var när jag fick New Vegas i julklapp. Jag älskade New Vegas, men efter 3 månaders intensivt spelande av det, så blev jag lite uttråkad. Jag bestämde mig för att ta en paus från spelet ett tag. Efter en månad, så fick jag tillbaka suget och började spela det igen...

Några kompisar sa att exakt samma sak hade hänt för dem, men att de hade köpt 3.an istället. De sa "3:an är så mycket bättre än New Vegas. Fler quests roligare miljöer o.s.v."

Jag började undersöka saken, och kollade på nätet hur mycket 3:an kostade. Jag blev helt ställd! 199 kr för Fallout 3 GOTY! Jag köpte det direkt efteråt, och väntade de tre långa dagarna på spelet. Det var påsk då, så det tog istället 6 dagar.

När jag väl fick det, så blev jag överlycklig, tänkte att det skulle bli awesome. Jag matade in skivan i PS3:an och väntade tills spelet skulle starta...

Spelet börjar att en kvinna håller på att föda barn, och ni kan väll gissa vem hon föder? Iallafall, då får man välja sitt utseende och kön, själv valde man en kille som hette Mr. Brownstone. Kvinnan, som är egentligen ens mamma, dör direkt efter att man har fötts, som tur.
Sedan blir man helt plötsligt ett spädbarn som kryper omkring i sitt rum, och ens pappa kommer in. Han snackar lite skit med en, och sedan sticker för att jobba. Då har man chansen att välja sina stats o.s.v.
Efter fem minuter, så får man sin Pip-boy och en trophy. Sen, vaknar man upp som en tonåring. Man ska ta sin G.O.A.T., ett slags test. När man är klar med det, så går man och lägger sig, snacka om en slackar. Sen vaknar man av att sin "tjej-kompis" väcker än. Ens farsa har rymt från Vault 101 och man får tydligen inte rymma därifrån.
Efter 10 minuters intensivt skjutande, så har man äntligen nått utgången.

Så fort man kliver ut ur vaulten, så kan man göra exakt vad man vill. Antigen gör main-questen eller utforska lite. Valet är 100 % ditt.

Det här är vad jag älskar med Betshedas mästerverk, man kan göra vad man vill. Och en till sak som är minst lika cool som valfriheten är att allt man gör får konsekvenser. Dödar du oskyldiga, så kan du inte ha alla kompanjoner med dig, vissa factions kommer inte ta emot dig, men eventuellt skjuta dig. Det tycker jag är så jävla coolt. Att man måste tänka efter när man gör en sak/quest är ganska underhållande.

Jag älskar också miljön i Fallout 3. Att nästan allt är radioaktivt, läskiga tunnelbanor och en mörk värld. Jag skulle inte vilja bo där, men det är ganska fräckt.

Det finns ju också en hel del DLC: s till 3:an. Min personliga favorit är Point Lookout. Men det jag tycker är dåliga med alla DLC:s, är att de är för innehållsfattiga. Typ bara tre nya quests.

Finns det några minus med spelet: Ja, det finns. Vissa quests är lite långtråkiga, men bara ett fåtal. Vissa karaktärer är också jävligt töntiga som exempel Three-Dogs.

+ Älskvärd atmosfär, cool idé, grym "karma-del", lite halvläskigt ibland

- En del tråkiga uppdrag, buggigt, halvdan story, dålig grafik

Sammanfattning: En grym spelidé med en grym atmosfär, med en medioker story, det kan man lugnt sammanfatta Fallout 3 som.

Grafik: 7/10
Spelbarhet: 10/10
Ljud: 8/10
Hållbarhet: 9/10

Dirtycat rekommenderar Fallout 3 till er som vill utforska. Tycker man om linjära spel, så tycker jag personligen att ni ska hoppa över det här och köpa CoD istället.

Medlemsrecensioner51
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10