Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dead or Alive: Dimensions

Det har varit lite tomt i Dead or Alive serien på sistone,men nu har Team Ninja förändrats utan Itagaki som slutade för inte så länge sedan. Kan de behålla spelbarheten från de tidigare spelen nunnär de träder in i den tredje dimensionen?

Svaret är ja, att ta in Dead Or Alive i 3D var ett av Team Ninjas bästa beslut någonsin och de har lyckats med det mycket bra.

Spelet är packat med innehåll och spellägen såsom Chronicle läget, ett Story Mode där man får spela igenom hela DoA sagan fast lite nedtryckt, men det håller länge. Sedan finns det Arcade läget som är precis i de förra delarna, man ska besegra sju stycken kämpar på så kort tid som möjligt. Och som avslutning finns det Free Play dör man får välja bland spelets över 20 olika karaktärer. Karaktärsgalleriet är inte lika stort som i Street Fighter men har många olika karaktärer som är lätta att favorisera.
Bland karaktärerna finns ninjan Kasumi,wrestlaren Tina samt Drunken Mastern Brad Wong om man ska nämna några. Det går även att spela som bossarna vilket erbjuder en annorlunda spelupplevelse.

Och bland alla spel som utnyttjar 3D:n är det här det allra bästa. Knytnävar,spjut och kaststjärnor flyger ut ur skärmen på ett bra sätt, dock blir skärmuppdateringen en aning slöare när 3D:n är på.

Grafiken kan man inte klaga på då karaktärerna är fint modellerade och miljöerna vackra. Stridssystemet har hållit i sig från de tidigare delarna och det finns många stages att välja mellan. Förutom det vanliga fighterna finns det även en liten modell-funktion där man samlar på sig figurer av kämparna som i Street Fighter.

Men vi ska såklart inte glömma det DoA serien är bäst på,de finns fortfarande här,orealiatiskt studsiga.

Sammanfattning: Ett utmärkt fightingspel som både nybörjare och inbitna fans kan njuta av!

+Många karaktärer,mycket att samla,fin grafik
-För kort story,lite tråkigt gränssnitt

Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10