Svenska
MEDLEMSRECENSION

Tekken 6

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet är det sjätte av alla sex spel som kommit ut i serien. Spelet har många funktioner och det finns mycket imponerade saker som kommit till Tekken 6, om man jämför med de andra Tekken-spelen. Själv så tycker jag handlingen är väldigt bra.

Man kan spela Scenario Mode, där man är en ny svensk-japansk karaktär som heter "Lars Alexandersson" och man spelar med en tjej som också är en ny karaktär i spelet. Hennes namn är "Alisa Bosconovitch". Hon är en robot som har otroliga krafter. Hon kan skjuta missiler och använda sig av svärd som är inbyggda i händerna. Hon kommer ursprungligen från Ryssland men kom till Japan som ung. Man får följa dessa två strida mot svåra bossar och andra fiender som man aldrig sett. Bossarna är själva karaktärerna, och alla har olika krafter och förmågor till att slåss. De flesta karaktärerna är från Japan eller Korea men det finns karaktärer från helt andra länder i världen.

Man kan såklart spela med andra karaktärer i Scenario Mode, men man startar med Lars Alexandersson och så när man vinner banor i olika "ranker" får man nya karaktärer upplåsta. Beroende på vilken rank man fick.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är riktigt bra. Det bästa i serien, enligt mig. Finns väldigt mycket att göra, och man kan köra om Scenario-Mode hur många gånger som helst.

Spelet har ju både negativa och positiva sidor, men de flesta är positiva. Jag tycker att man borde kunna använda vapen till alla karaktärer och de borde visa i "Command List" hur man använder dessa. Står inte ens tydligt i träningsmanualen hur man använder vapen, man får själv klura ut det. Annars är spelet toppen!

Man kan spela online med andra runt hela världen och det laggar inte någonting när man har börjat spela. Det finns "röd, gul och grön för olika pings i spelandet". Rött är väldigt dålig ping, det betyder att internetanslutningen är väldigt dålig. Gul betyder att anslutningen är helt OK, det vill säga man kan spela utan några problem. Och grönt är det perfekt. Inget lagg alls, och det går och spela helt utmärkt.

Spelet har i sig 34 karaktärer om jag inte räknat fel, men det finns 37 banor med 37 olika bossar, så det borde vara 37. Finns vissa bossar man inte kan låsa upp på Tekken 6.

Betyg till spelet
Känsla:
Det var väldigt spännande hela sagan ut och man kan som sagt spela spelet hundratals gånger utan att tröttna.
10/10

Grafik:
Grafiken kan inte bli bättre, då allt utspelas i 3D-grafik kan man inte få ut bättre grafik. Det är som att titta på någon Animé-serie så får man ut en likadan kvalité som på Tekken 6.
10/10

Hållbarhet:
Spelmässigt kan man spela detta spel ganska länge i streck, men inte för mycket, då det är ganska jobbigt att hålla på trycka sönder sin spak. Man får till slut ont i händerna.
8/10

Ljud:
Gillar ljudet också extremt mycket. Man hör när karaktärerna slåss med varandra, och dialogerna är också välgjorda.
10/10

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10