Svenska
MEDLEMSRECENSION

Sonic the Hedgehog 2

Skrivet av: EpicFFS   2011-08-03

Grafik: 7/10
3an och Sonic & Knuckles är hyfsat mycket snyggare än det här spelet men jag har sätt mycket fulare saker från den generationen.

Ljud: 8/10
Ljudet har alltid varit bra i Sonicspelen, t.o.m de nyare 3D spelen. Musiken är bra och den där trudelutten när man får odödlighet är alltid lika mysig. Enda jag kan klaga på är de höga pling-ljuden när man tar ringar, och man tar MÅNGA ringar.

Story: 4/10
Aldrig varit den här seriens (eller generationens) starka sida. Dr. Eggman gör om massa djur till farliga robotar samtidigt som han bygger sin egen deathstar? For what purpose? Fuck if I knew...

Kontroll: 9/10
Spring, hoppa -> Profit! Det finns inget mer, det behövs inget mer. Sonic kan tyvärr vara lite trög ibland, mest så när han hamnar i luften. . Visst det är ju inte särskilt verkligt att kunna trotsa Newtons lagar men spel ska inte ens försöka vara verkliga enligt mig.

Spelhållbarhet: 10/10
Underbart spel rakt igenom och alltid utmanande. Kan köra igenom det när som helst när jag vill ha något simpelt som är briljant gjort. 16-bit generationens Sonicspel är de bästa plattformare som finns (så länge Super Metroid inte räknas till den genren).

Slutbetyg: 9/10
Kort och gott, något av det bästa till den generationen. Tidlös klassiker, precis som alla andra Sonicspel från den tiden (och jag räknar inte spin-off spelen). . Dagens speltillverkare borde ta lärdom av detta, det finns för mycket "Modern Warfare" och "Battlefield" och andra kukförlängar-actionspel som trots all fancy grafik och förgäves försök till realism (bli skjuten i bröstet och läka ihop helt på några sekunder bakom en mur är inte realistiskt). Gör saker simpla och roliga och för guds skull gör en karaktär som man kan tycka om!

Samlat betyg: 6.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10