LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      MEDLEMSRECENSION

      Final Fantasy XIII

      Final Fantasy XIII, betyg 7/10

      Ja vad ska man säga om den 13: delen av Final Fantasy? Jag har 3 ord som sammanfattar hela spelet, den nya generationen, Varför? Jo i del 13 har utvecklarna valt att ta bort nästan allt som gjorde serien populär. Städer, chockobo(om man inte låser upp ett sidouppdrag), friheten och den speciella känslan Final Fantasy ger. Allt detta är totalt bortblåst, dock är ljudet och grafiken något i hästväg. Som det alltid har varit i denna serie.

      Att spela Final Fantasy XIII är som att springa i en tunnel, där man ibland kan välja bland en till tre vägar där två av vägarna återvändsgränder och en är den vanliga vägen. Man har även en punkt samt en pil som visar hela tiden vart man ska. Dock är det väldigt snygga tunnlar som är detaljerade till tusen.

      När man spelar en klassisk serie så som Super Mario, Zelda, Donkey Kong, Crash Bandicoot osv. Så finner man alltid samma känsla i varje spel, alltså det känns som att man spelar just den serien. Här är den största besvikelsen med Final Fantasy XIII, det känns som att ett helt annat spel döljer sig bakom namnet bara. Rättar sagt så är det fel namn på spelet! Fast Square-Enix har återanvänt och för bättra delar från Final Fantasy 7,8,10 och 12an.

      Från 7an och 8an har dem hämtat sina karaktärer och även lite miljöer, från 10an har dem hämtat själva lever up systemet och från 12an är det att man ser fienden på kartan. Det är bara att olja in hjärnan så är man inne i hur spelet är uppbyggt. Jag tror serien är död nu.

      Jag gillar inte heller att man inte får ta del av alla action som händer i FMV delarna, det jag menar är att i FMV delarna är det massor av action och ett helt annat flyt på det hela. I gameplayet är det från a till b och där se en liten film istället för laddningstid vilket är bra, det skapar bättre flyt. Och sen är det samma sak från b till c.

      Det som är bäst med del 13 av Final Fantasy är striderna som är tok fylld med fart och taktik. Där man hela tiden måste följa sin taktik punkt och pricka för att bossarna redan i tidigt skede av spelet har en två till tre hundra i liv. Tappar man kontrollen över bossen så går det åt helvetet. Striderna är ändå ganska lätta. Systemet är byggt på ATB. Det går till så här att du väljer att göra 2-3(beroende på hur många ATB platser du har, sakerna tar olika mycket plats på ATB mätaren) attacker eller något annat, sen när ATB mätaren nått max (du kan välja innan den når max) så gör karaktären det du har valt. Det som gör det hela lite svårt är att om karaktären du har som ledare dör så är det game over. Hela striden bygger på att du har valt rätt inställningar i menyn innan striderna. Typ som Baulder's Gate och Dragon Age spelen och även Final Fantasy 12. Fast inte på samma system men det är på samma träd.

      När vi kommer till grafiken så är den detaljerad till tusen, fast tyvärr så är det en detalj som är detaljerad som Playstation 2 detalj, vilket är väldigt synligt. Vad snackar jag om för del? Jo axlarna på karaktärerna, dem är KANTIGA! Och det är väldigt synligt på vissa karaktärer i vissa vinklar.
      Men när vi väl kommer fram till FMV delarna så kan jag säga er att grafiken är något i hästväg. Bland det snyggaste spelet som finns på marknaden. Spelet stödjer även full-HD .

      Ljudet är riktigt bra och 2008 bäst säljande junior (om man kan säga så) sjunger i Final Fantasy 13. Hon heter Leona Lewis (klicka på Leona för hemsidan och Lewis för Final Fantasy 13 theme) Allt musik vad jag hörde från tidigare delar av Final Fantasy är borta. Vilket är synd, dock är musiken som finns bra.

      Hållbarheten i spelet är urusel eftersom att spelet är linjärt som jag vet inte vad och att sidouppdrag knappt finns. Dock är storyn 50h som vanligt. Det är 50 timmar helt okey spel.

      Grafik: 8/10
      Ljud: 8/10
      Hållbarhet: 6/10
      Spelbarhet: 8/10
      Totalt: en stark 7/10

      Medlemsrecensioner16
      Samlat betyg: 7.9/10
      1
      2
      3
      4
      5
      6
      7
      8
      9
      10