Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lego Star Wars: The Complete Saga

Skrivet av: PhMan   2011-07-12

Som jag skrev i en tidigare recension (Star Wars, The force unleashed) så är jag är Star Wars fan så min recension kan vara lite färgad! Jag kan väl börja med att säga att jag köpte spelet för att spela det tillsammans med min 5-åriga son som också är en stor Star Wars fan! Skitkul! Han har en massa Star Wars Lego hemma och när han inte spelar PS3 så tillbringar han mest tid med sina Lego gubbar. Min grabb älskar spelet och är så pass duktig att han fixar det mesta själv! Detta är med andra ord ett barnspel som passar alldeles utmärkt till barnsliga föräldrar också!

Själva spelet baseras på alla sex filmerna. Man har 6 kapitel där varje kapitel är 1 film. Varje kapitel i sin tur består av 6 uppdrag. Handligen är precis som på filmerna men allt existerar i en fantastiskt Lego värld. Miljöerna är väldigt varierande och uppdragen kan delas upp i två typer. Antingen går man runt med sin gubbe eller så flyger man runt med ett rymdskepp. Det förstnämnda är i klar majoritet och klart enklare för grabben. Att flyga med rymdskepp är svårare eftersom man styr med Sixaxis kontrollen och man måste ha lite mer känsla och precision. Personligen tyckte jag mycket om just dessa banor! Hur ballt är det inte att sänka en AT-AT genom att snurra runt hans ben som en ilsken liten flugga på jakt efter socker? Eller att ge sig på Death Star och ha en miljard TIE-fighters som gör allt för att stoppa dig!

Förutom själva huvudhandligen så finns det en del sidouppdrag man kan spela för att framförallt få extra pengar att handla saker för. Saker man kan handla är t.ex. figurer/skepp som man kan spela med, extras som t.ex. olika hjälpmedel för att enklare klara banorna och hitta alla gömda skatter osv. Antal figurer är stort! Har inte exakt koll, men borde vara ca 75 st..? Man kan spela som... ja.. de flesta karaktärerna du kan komma på finns faktiskt med i spelet. Alla har sina specialkunskaper och kan användas vid speciella tillfällen då deras talanger kommer till nytta!

Kontrollen på din gubbe är väldigt bra. Det är enkelt och smidigt och det bara sitter där! Inte sådär jättemycket man kan göra med gubben, men det man kan funkar väldigt bra! Att köra rymdskepp är svårare och kräver lite mer av spelaren. Ett moment som kan störa lite tycker jag är kameran. Ibland, men bara ibland när man kommer nära kanter så kan kameran bete sig lite konstigt och man kan få lite svårt att navigera. Men det är sällan och inte ett stort problem alls. Ljudet är okey även om lååångt från referens. De bakre kanalerna används knappt utan man förlitar sig helt på frontarna.

Spelets styrka är nog att det är så kul och trevligt att spela Lego Star Wars. Handligen kan man ju sen tidigare, även om det finns rätt roliga klipp med våra favoritkaraktärer. Grafiken är.. ja.. Lego helt enkelt. Trevligt men inte någon fantastiskt grafik att prata om. Men spelet är roligt och enkelt! Så pass enkelt att min 5-åriga grabb klarar det mesta själv som sagt. När man spelar storyn får man inte välja karaktär, utan får endast de som just uppdraget handlar om. Men efter varje avklarad "Story" uppdrag så kan man spela om som "Free Play" vilket innebär att du själv väljer vem du vill spela som (bland dina olåsta figurer). Nu kan man koncentrera sig på gömda skatter och annat kul som man inte kom åt första gången i storyn. Detta gör att spelet blir minst lika kul andra gången för det finns rätt mycket gömda prylar och det blir aldrig trist att spela om banor. Personligen så tycker jag att det nästan är roligare att spela om!

Jag tror att vi i skrivande stund har spelat Lego Star Wars någonstans mellan 75-100 timmar. Trots det är spelet fortfarande lika kul att spela både för mig och för grabben. Hade jag spelat själv hade jag säkert kommit till 100% complete tills nu, men så länge det finns oupptäckta saker så spelar vi vidare! :)

Har inte spelat något annat Lego spel så jag har inget att jämföra med, men Lego Star Wars är ett roligt och trevligt spel som är utmärkt att spela med sina barn. Den fantastiska möjligheten att hoppa in och ut som medspelare funkar extremt bra som fler speltillverkare borde efterapa.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10