Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

Skrivet av: Farre93   2011-07-08

Detta är en av de första stor titlarna till 3ds och en remake av vad många anser vara det bästa spelet någonsin.
Spelade själv originalet för väldigt länge sen, har nu även klarat ut 3d versionen och tänkte skriva vad jag tyckte om det.

Story: Berättelsen känner nog många till. Tjuvarnas kung Ganondorf försöker beslagta triforce kraften för att kunna ta över hyrule och det är upp till kokiri pojken Link att stoppa honom.
Storyn är lite typiskt gott mot ont, men det funkar, det faktum att man som Link ensam går ut på en resa för att besegra Ganondorf får hela upplevelsen att kännas rätt episk. Redan från början och under spelets gång så byggs Ganondorfs karaktär upp som en riktig hård och ond skurk och att till sist stå öga mot öga mot honom är en riktig episk upplevelse. Finns även en del tvister i storyn som gör den mer intressant. Speciellt övergången från barn till vuxen.

Gameplay: Ocarina of time's gameplay håller fortfarande idag, att gå igenom alla tempel och lösa pussel är riktigt kul och bandesignen är riktigt bra. 3d versionen är för det mesta samma spel som originalet men med stora förbättringar.
Svärdsystemet har inte ändras något, om man har kört windwaker eller twilight princess, så fanns det en del roliga svärdstekniker man kunde utföra. I 3d versionen så är svärdsmekaniken samma som originalet, men bilduppdateringen är så mycket bättre i 3d versionen så striderna flyter på mycket bättre, än dom gjorde på 64an, så att slåss med svärdet är ändå roligare på 3dsen.

Grafik: N64 grafiken är ju inte så värst bra idag, så 3d versionen har fått en rejäl make-over, alla modeller har gjorts om och ser mycket bättre ut, inga kantiga ansikten och sådant längre. Det coola är också att de har gjort om det så att alla modeller ska matcha koncept bilderna för spelet.

Kontroll : Kontrollen funkar ganska bra för det mesta, circle paden funkar utmärkt som en analog spak. Man använder touch screen för att sätta alla föremål, det var lite irriterande att behöva ta fram stylusen så ofta men blev rätt van till slut.
En riktig cool grej är att man kan använda gyro sensorn för att sikta med pilbågen, det funkade riktigt bra och var rätt kul också, däremot krockar denna funktion med 3d effekten.
Iron och hover boots är nu inget equipment föremål så man slipper ta fram menyn varje gång man vill byta skor.

3D effekt : Till en början var 3d effekten rätt häftig, spelet fick mer djup, men efter ett tag så slutade det kännas så värst speciellt med 3dn och jag körde för det mesta utan 3d för att spara på batteriet.
Egentligen tillför 3dn inte så värst mycket till upplevelsen, känns coolt de 20 första minuterna.
En grej jag märkte var också att bilden verkade vara mer skarp med 3dn avstängd, när jag testade med 3dn på max, så gick det knappt att läsa dialog texten, men när jag drog ner den så blev texten klarare.

Extra material : Man kan köra igenom alla bossar igen med boss rush mode, vilket är rätt sjysst, då slipper man starta en ny fil om man skulle vilja möta en boss igen.
Det bästa är dock Master Quest som tidigare endast kom ut i en begränsad utgåva. Detta är en mycket svårare version med nya pussel och starkare fiender. När jag körde igenom spelet först så kändes spelet mycket lättare än jag kom ihåg, har väl blivit en bättre gamer sen sist jag körde, så det är riktigt kul att få med en utmaning för hardcore gamers.

Har egentligen inte mycket negativt att säga om spelet, det enda jag störde mig på var att ganondorfs blod är grönt, i första n64 utgåvan var det rött men de gjorde det sen grönt så spelet skulle få ''E for everyone'' men 3d versionen har ju fått 12 års åldergräns, då kunde dom lika gärna gjort det rött som de ska vara.

Men det här är i alla fall en riktig bra remake, den förbättrade grafiken, bilduppdateringen och master quest gör det värt att köpa spelet även om du har klarat ut originalet.

Medlemsrecensioner12
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10