Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect

Skrivet av: robomon   2011-07-01

Jag älskar Mass Effect spelen men trots det så blir jag missnöjd när jag ser det första spelet i serien få betyg som 10/10.

Mass Effect är ett av de bästa RPG spelen någonsin med fantastiskt röstskådespel, dialog, och handling. Det skulle vara komplett om det hade ett riktigt bra stridssystem. Tyvärr är det inte fallet.

Det känns lite som Bioware (utvecklaren) har snubblat på sin egen fot.
Det verkar som de velat göra ett klassiskt RPG stridssystem utan kompromisser. Det hade inte varit något fel med det, om inte de flesta klassiska RPG stridssystem är från fantasy spel.
Detta resulterar i ett klumpigt stridssystem med ett irriterande sikte.

Dessutom har spelet väldigt många buggar. Den vanligaste är att någon av karaktärerna som assisterar dig i strid fastnar i något eller så vägrar de röra på sig.

Men trots det kan jag inte sluta spela. Som jag sa innan så är det har det fantastisk dialog, röstskådespel och dialog men Mass Effect utspelar sig i den mest intressanta spelvärlden som finns. Ingen värld i ett spel känns så verklig som denna.

Jag har nästan bara skrivit om de negativa delarna av Mass Effect i denna recension men de bra delarna väger upp för de dåliga. Alla rollspelsfan kommer älska Mass Effect, om de bara kan se förbi stridssystemet.

Delbetyg:
Strider: 4/10
Handling: 10/10
Dialog: 10/10
Röstskådespel: 10/10
Musik/Ljud: 7/10
Grafik: 7/10

+ Fantastisk handling, röstskådespel och dialog.

- Dåliga strider.

Medlemsrecensioner64
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10