Svenska
MEDLEMSRECENSION

DJ Hero

Activison tar en paus från tuppkammen, järnnitarna och armékängorna i Guitar Hero och äntrar istället scenen iklädd i märkesdojor, huvtröja och svindyra Pioneer-lurar. Och deras uppträdande är faktiskt ett rätt bra sådant.

När folket skrek att Activision höll på att mjölka sönder Guitar Hero-kossan så bestämde de sig för att göra ett litet sidospår i hopp om att locka till sig nya fans. DJ Hero blev resultatet och även om spelet kanske inte blev så populärt som Activison hoppades på så är det knappast någonting man bara fnyser åt och går ifrån. Stannar man kvar och tittar en liten stund så upptäcker hur bra spelet faktiskt är.

DJ Hero handlar alltså om att leka diskjockey, bort med plastgitarrerna och släng istället in en....plastskivspelare? That's right, för att spela DJ Hero så får vi tillgång till en grovt förenklad variant av en DJ-spelare som låter oss scratcha, crossfadea och sampla i de 93 remixerna som följer med spelet, ett godtyckligt antal låtar för runt 200-lappen i vissa butiker. I den stora högen med musik som vi får ta del utav finns bland annat låtar utav: Daft Punk, 50 Cent, 2Pac och Vanilla Ice.

Själva spelupplägget är dock oförändrat från Guitar Hero, efter en snabb genomgång tillsammans med Grandmaster Flash om hur spelet fungerar kastas vi in ett karriärläge där det gäller att träffa noter som kommer åkandes mot en, ju fler du träffar desto mer poäng och stjärnor får du som är nödvändiga för att fortskrida i DJ-äventyret.

Ett Quickplay-läge finns även för den som önskar spela igenom några låtar utan att behöva bry sig om att låsa upp något, här ska dock ett minustecken sättas för trots att spelet innehåller nästan 100 låtar så kan man endast spela åtta stycken i en och samma spellista, vilket gör att det blir svårt att välja vilka favoritlåtar man vill spela härnäst.

Multiplayer-biten innehåller inga större skillnader jämfört med quickplay, förutom att man spelar två stycken mot varandra i jakt på flest poäng så är det mer eller mindra samma sak.

Grafikmotorn är densamma som finns i Guitar Hero 5 dock något mer färgglad och anpassad för DJ-konceptet, här har Activison inte behövt ta lika stor hänsyn till läppsynkning och Motion Capture som i Guitar Hero, några vältajmade rörelser hos karaktärerna får spelet att se hyfsat bra ut ändå.

Och för de som inte kan få nog utav att spela med plastgitarrer så finns de även en handfull låtar som är anpassade för att spelas med gitarr i ett duell-liknande läge tillsammans med DJ-Hero plattan.

Om vi ska knyta ihop säcken då? DJ Hero är långt ifrån ett dåligt spel, jag skulle faktiskt kunna gå såpass långt och säga att det är underskattat. Ett skön mix med låtar i en helt ny spelidé är tillräckligt för att skapa något som underhåller i tråkiga stunder, multiplayer och Quickplay lämnar dock en del att önska.

+

En massa bra låtar
Kul idé

-

Dålig Quickplay
Endast stöd för gitarr bland de gamla instrumenten.

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10