Svenska
MEDLEMSRECENSION

Homefront

Efter att ha tröttnat på ryska invasioner om och om igen så var jag redo för något nytt och då kom jag ihåg att Homefront hade släpps för ett par månader sedan. Och eftersom jag alltid fascinerats av Nord Korea och att det inte fanns några nya spel som verkade intressanta vid tillfälet så köpte jag Homefront på Vimmerbys ända spelbutik Games n'stuff för 300 kr. Var det väl spenderade pengar? Lets find out.

Homefront börjar med att den före detta piloten Robert Jacobs (huvudkaraktären) vaknar upp i en okänd lägenhet. Men där stannar han inte länge för snart brakar 2 nord koreanska soldater in genom dörren med den Nord Koreanska generalen, som försöker tvinga Jacops att jobba för den Nord Koreanska armén genom att skicka honom till ett re-education lägger.

Men efter ha blivit ner slängd för trappan och ut dragen ur huset ser man att de Nord Koreanska soldaterna inte är särskilt snälla mot usa's befolkning (det va inget nytt). Något som faktiskt jag blev överraskad av var hur brutalt det här spelet är, ex när man tvingats på bussen är något av det första man ser är 2 föreldrar som blir mördade framför deras gråtande son. Och det är inte ända gången något sånt kommer upp, senare i spelet kommer man se en av de flera massgravar som finns. Och det gör storyn mer intressant.

Men soldaternas planer blir avbrutna när rebellerna krashar en lastbil rakt in i busen vilket dödar alla i busen... utom dig. Snart får du veta att rebellerna Connor Morgan, Rianna och rebell ledaren Boone Karlson har planerat att stjäla oljebilar så de kan ge oljan till vad som är kvar av den amrikanska armén, och de behöver en pilot som kan skydda dom från luften under operationen. Storyn är faktiskt väldigt bra skriven och intressant och kan få spelare att bry sig om när npcs dör (för det kommer många göra).

Men storyn är inte perfekt, vissa huvud personer saknar motiv (ja bortsett från invasionen), storyn är också för kort: BARA 4 TIMMAR och det är för skrypterat, som exempel varje gång man kommer till en stängd dörr så måste man sitta och titta på medan Connor och Rianna (eller Hopper) har sina tråkiga diskutioner det blir väldigt frustrerande efter ett tag.
Ett annat exempel är: tänk er att ni är i en korridor (i ett spel) med åsynliga väggar nästan överalt, och att ni ska döda 7 fiender där, hur kul låter det? Gömma sig, skuta, gömma sig igen, och sen skjuta, och så är Homefront. Tur nog kommer man få ta kontroll över olika bil sorter och t.o.m en goliath tank, och det är kul.

Grafiken och ljudet är inte särskilt bra heller. Grafiken ser gammal ut och skulle kanske vara bra på ps2 men inte i den här spelgenerationen, eld och ljus effekterna kan vara väldigt bra men inte resten. Det finns dock många olika områden som man kommer besöka och de påminner om usa, vilket är bra för det är ju där man är. Ljudet är väll bra om man inte räknar med de flesta rösterna som är väldigt opassande och störande, men skot ljud och de andra ljud-effekterna är bra och passar in i de områden som finns.

Hade detta varit ett spel som bara hade singleplayer och inget multiplayer så hade det här spelet inte varit värt 300 kr eller t.o.m mindre. Men Multiplayer finns och det är väldigt, väldigt bra gjort, faktiskt ett av det bästa multiplayer jag någonsin spelat. Det finns bara 3 modes, Ground Control, Team DeathMatch och Battle Commander.
(Team DeathMatch och Ground Control fast med ett bounty system, där man ska försöka döda dom som dödat många från ens team och den som dödat många får mer och mer stjärnor, högst 5). Och när man dödar folk får man Battle Points som man kan spendera på fordom, vapen och så vidare. Multiplayer är alltså väldigt bra och kan jämföras med Cods och BFs multiplayer.

Singleplayer är bra men långt från perfekt, och de problem som finns är väldigt jobbiga, men det förstör inte hela spelet och om ni kan hitta det här spelet under 400 kr så rekommenderar jag att ni köper det. Eller om ni kan se förbi de problemen som finns så kanske ni kan betala mer (inte rekommenderat). Därför ger jag Homefront:

Grafik: 6/10
Ljud: 6/10
Spelbarhet: 7/10
Hållbarhet: 6/10
Homefronts Betyg:6/10

(Home is where the War is... Are you ready to protect your home?)

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 7.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10