Svenska
MEDLEMSRECENSION

Torchlight

Efter att Runic Games utvecklade det framgångsrika spelet Torchlight till PC så bestämde sig även Microsoft att dom ville ha en del av kakan och började samarbeta med Runic Games så att spelet blev tillgängligt på Xbox Live Arcade. Jag hade läst om spelet i speltidningar och på nätet så intresset blev stort, och när jag hörde att det skulle även släppas till Xbox 360 så kunde jag inte låta bli att slå till.

För dom som inte vet vad som menas med ett Dungeon crawler-spel så är Torchlight ett lysande exempel. Man kan säga att hela spel världen är ett enda stort dungeon i princip.

Genom att välja mellan tre olika klasser, Destroyer, Alchemist och Vanquisher, samt även ett av tre olika pets så beger du dig snart ner i underjorden för att besegra den nyfunna ondskan som hotar din hemstad Torchlight och även resten av världen.

Torchligt är ett spel med en ganska mörk atmosfär. Jag tycker inte spelet har så stora miljö ombyten, men däremot så är designen i spelet imponerande. När jag går med min alchemist och hans trogna reptil över en stor stenbro, placerad över en mörk, dimmig håla, så kan jag inte få annat än en nostalgisk återblick över den ljuva speltiden man hade med Diablo serien.

Men är Torchlight en lika stor succé som Diablo var/är?
Nja, graffik mässigt så är jag imponerad över spelet och även när det gäller gameplay så tycker jag att det är riktigt bra och utmanande men storyn känns enligt mig väldigt torr. Det känns bara som att den inte är så värst övertalande, och när jag väl klarade slutbossen och main storyn så bara fortsatte spelet med samma miljö och samma monster som innan, enda skillnaden var att man kom längre ner men det kändes som att det inte var någon större skillnad förrutom det. Även designen i spelet var rätt så bra men när det gäller variationen på fiender så känns det som att dom snålade på utbudet, det var nog inte mer än 15-20 olika monster som man slogs mot under hela spelet. Dom kunde ju iaf skapat lite nya monster efter att man dödade slutbossen istället för att använda samma fiender på nytt. Även musiken var riktigt dötrist, jag gav den en chans men det dröjde inte länge förrän jag stängde av musiken och spelade enbart med ljud. Det löjligaste som jag var med i spelet var nog att efter slutbossen, då det fortsatte med andra underjordiska nivåer, så tappade en questgiver (som även var med i main storyn) sin skådespelar röst MEN hade ändå quests att ge. När jag klickade på honom så pratade han inte som han gjorde tidigare, istället så kom texten för uppdraget upp medans han stod där knäpptyst. Det var en besvikelse tycker jag, det kändes som om skaparna inte tänkte på att spelet skulle ha en fortsättning efter main storyn.

Nu när jag har skrivit en del negativt om detta spel så måste jag ju faktiskt säga att det har en hel del possitivt att nämna också. T ex att gameplayen är klassiskt rolig samt att det är riktigt roligt att ha ett pet vid sin sida som man kan ge equipment och även spells. Jag gillar även att spelet har ett stort, STORT utbud på loot! Jag menar, det tog nog inte mer än 1 eller 2 levlar förrän jag hade fullt i min inventory. Jag gillar även idéen dom hade att använda Gamble alternativet som dom hade i Diablo 2 (vet inte om det fanns i 1:an?), då man köper oidentifierade prylar av en merchant för en lite dyrare summa men som kan istället vara exakt vad som helst.

Jag hade en mycket trevlig stund då jag spelade igenom detta spel och jag var sannerligen nöjd över mitt köp, men dock så kände jag mig rätt så nöjd med spelet efter att ha klarat main storyn eftersom det kändes som att det inte hade så mycket mer att erbjuda efter det.

För den som är ute efter ett spel för lite pengar, där du farmar pengar och levlar, slaktar monster och plockar på sig en OTROLIGT massa loot så rekommenderar jag detta spel.

För den som är ute efter ett spel med mycket variation och en bra story så rekommenderar jag inte detta spel.

Det är ju dock bara xbox versionen som jag har spelat..

Vem vet? PC versionen kanske är annorlunda?

Tack så mycket till alla som tog sin tid att läsa denna recension och jag hoppas att ni gillade den. Och om ni inte gjorde det.. tja, jag försökte ju iaf =).

(OBS! jag jämför INTE spelet med Diablo!)

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10