Svenska
MEDLEMSRECENSION

DJ Hero

Skrivet av: mamz   2011-06-12

Även fast mitt hjärta pumpar för metal så är det ändå helt omöjligt att inte gilla detta otroligt underhållande spel! Här kommer min recension, cirka två år försent!

DJ Hero, vad finns det att säga? Jag hade otroligt låga förväntningar på det här. Jag var fördomsfull att det skulle vara proppfyllt med 2000-tals popmusik. Men icke. Detta spel är fyllt till bredden av klassiker och nyare låtar av högre rang så som Daft Punk.

Spelmässigt tycker jag att DJ Herol är hästlängder före Rockband spelen. Varför? Jo, Rockband och Guitar hero är samma sak, spel efter spel. DJ Hero däremot är någonting helt nytt, någonting man aldrig har spelat förut. Därför är det mycket intressantare och roligare att spela.

Hur spelar man DJ Hero då? Jo, det är enklare en vad det ser ut vid ett första ögonkast. För att sedan bli oerhört avancerat.
Ju högre svårighetsgrad man väljer, desto fler grejer behöver man hålla koll på.
När man köper DJ Hero så får man med en Turntable. Med den kan man navigera i menyerna och spela själva spelet. Hur man spelar, det ska jag försöka förklara nu. På turntablen finns det tre knappar, A B X Y knapparna (Xbox 360), pilarna och crossfadern. Målet med spelet är att trycka på de tre knapparna vid rätt tidpunkt för att få poäng. Man kan även scratcha, vilket är extremt roligt när man kör på expert. Det är svårt att förklara hur man spelar spelet så jag föreslår att du spelar det själv.

När man har klarat en mix så får man stjärnor (eller inga stjärnor om man har gjort dåligt ifrån sig). Stjärnorna gör så att man låser upp flera mixar och upplåsbara saker till karaktärerna man kan välja i spelet. På tal om karaktärerna tycker jag de är väldigt bra och charmiga.

Även fast jag är ett Heavy Metal fan så kan jag inte låta bli att smågilla vissa av låtarna. Dock så blir jag näst intill galen när jag fastnar på en mix med Rihanna. Då stänger jag oftast av volymen för att de inte ska komma till skada.

Grafiken i detta spel är inte direkt ett mirakel, men den är hyfsat snygg. Ljudet är mycket bättre än grafiken. Ljudkvalitén på musiken och ljudeffekterna är riktigt bra.

Onlineläget fungerar bra, men det är sorgligt att nästan ingen spelar detta spel online. Det kanske inte är så konstigt eftersom DJ Hero 2 har släppts.

Kortfattat är detta vad ett musikspel ska vara. Det ska inte försöka vara den äkta varan, det ska vara simpelt och roligt.

Bra jobbat FreeStyleGames!

Plus:
Extremt roligt
Välgjorda mixar
Bra ljudkvalité
Fräscht upplägg
Bra svårighetsgrader

Minus:
Att Rihanna finns med i spelet


Grafik: 7
Ljud: 9
Spelbarhet: 9
Hållbarhet: 8

Betyg:9

Nedan finns turntablen och hur det ser ut när man spelar

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10