Svenska
MEDLEMSRECENSION

Ratchet & Clank: Tools of Destruction

Skrivet av: PhMan   2011-05-03

Detta spel var första gången jag kom i kontakt med spelhjältarna Ratchet & Clank. Jag köpte spelet till min 5-åriga son och hoppades att det var ett spel som var värd sina pengar. Det slutade med att jag varvade spelet innan grabben ens hade hunnit förbi bana 1!

Ratchet & Clank är ett superkul äventyr med fantastiska miljöer och en rolig handling. Äventyret börjar med att man ska åka och träffa en vän, den galaktiska superhjälten (som egentligen är supermegatönten) "Kapten Quark". På väg dit råkar man ut för lite missöden och äventyret har börjat.

Det blir en kamp mellan dig och den onde och elake Tachyon som helst av allt vill förgöra dig och utplåna den sista lombaxen i universum. Tachyon vill hitta lombaxernas hemliga vapen för att med hjälp av det ta över kontrollen över universum. Ditt uppdrag blir såklart att sätta käppar i hjulen för Tachyon och finna vapnet innan honom! Barnsligt? JA! Roligt? JA!

Till sin hjälp har Tachyon en enorm arme som gör allt för att stoppa dig och man får kämpa och slita hårt för att lyckas ta sig genom olika planeter och uppdrag i jakten på det försvunna vapnet. Äventyret presenteras och berättas på ett roligt och barnsligt sätt men man kan inte låta bli att älska det!

Man spelar för det mesta som Ratchet, men vissa uppdrag får man göra som Clank. Dessa är av mer pusselkaraktär. Det är full
rulle konstant och det haglar bultar och annat när Ratchet gör mos av fienderna en efter en. Dessa bultar används för att köpa nya vapen och man kan även uppgradera dessa under spelets gång. Uppgraderingarna innebär att man kan få ännu mer bultar, bättre skjuthastighet eller kanske för få att få större räckvidd för vapnet. Men kan även köpa bättre och starkare uniform som ökar Ratchets energinivå.

Tools of destruction är ett riktigt roligt spel med fantastiskt vackra miljöer, starka färger, jättesnygga animationer och mycket bra grafik överhuvudtaget. Ljudet är också riktigt bra. Alla kanaler i min 5.1 anläggning användes flitigt. Röstskådespelet är av absoluta toppklass. Alla röster känns riktigt rätt!
Kontrollen över karaktärerna är mycket bra. Väldigt bra känsla vid styrning och hopp och knappar används på ett smart sätt.
Handlingen är rolig och funkar till alla åldrar. Ibland rå action, ibland lite klurigt och ibland bara roligt. Karaktärerna är väldigt sympatiska och färgstarka och man glömmer de inte i första taget. Det är full action från start till mål och spelet blir aldrig tråkig. Min son älskar spelet även om det ibland är rätt svårt och han behöver min hjälp.

Enda minuset jag överhuvudtaget kan komma på är att spelet kommer endast med engelsk tal vilket gör det omöjligt för
min 5-åring att förstå. Jag var tvungen att förklara vad som sas osv. Ett svenskt ljudspår hade inte skadat. Men det
är en liten skitdetalj i det stora hela. Gillade detta spel så pass att nästa Ratchet & Clank äventyr är ett givet köp, A crack in time. Recension kommer inom kort... :)

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10