Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mafia II

''I'll Make you an offer, you can't refuse...Mafia II!'' Typ så skulle jag säga om jag jobbade i en spelbutik och någon frågade om något bra spel. Mafia II är ruskigt bra. Det har en intressant story, bra musik och fantastiska karaktärer.

Du spelar som Vito Scaletta. En italiensk immigrant som kom till Empire Bay någon gång på det senare 20-talet skulle jag tro som är trött på ghetto livet och strävar efter att bli någon. 1943 blir han haffad när han och hans bästa vän, Joe, rånar en juvelerare. Han har två alternativ: Åk in i finkan, eller att bli skeppad till Italien och hjälpa jänkarna besegra Mussolini. Han väljer det sistnämda. Några år senare, i februari 1945, åker han hem på permission men, tja, Joe fixar såklart problemet så Vito stannar. Sen efter några olagliga aktiviteter hamnar Vito dock i fängelset. Han kommer ut några år senare på ett soligt 50-tal. Vito is back in town!

Storyn tar ett litet tag. Betydligt mer än 7 timmar, men känns ändå lite för ett spel som helt förlitar sig på singleplayer. Men medan den varar så är den en njutning, spännande och realistisk. Det är vad jag hört (har ju ingen erfarenhet med amerikanska gangsters) och slutet speglar verkligen vår smutsiga verklighet.

Sen själva spelet är en typisk tredjepersons skjutare som använder sig av det populära Gears of War cover systemet. Man har en mängd vapen tillgängliga, Tommy-guns, pistoler, hagelbrakare och handgranater för att nämna några i Vitos arsenal. Det finns ett stort minus med spelet. Man kan nämligen inte ströva omkring som i t.ex GTA eller Just Cause 2. Spelet retar dig också genom att det finns mängder med matställen, vapenbutiker, skräddare och telefonkiosker. Det sistnämda fyller inte riktigt någon funktion, förutom i några få uppdrag. Men PS3 versionen kommer med en gratis DLC (om inte koden har gått ut) där man kan ströva omkring hu mycket man vill. Men det ska man inte behöva en DLC till.
Utöver det kan man samla på 150 WANTED! affischer eller 50 betydligt mer intressanta Playboy tidningar. Stadens polis är lite dumma också. De stoppar dig för att du kör 51/mph på en 50 väg men de stoppar inte dig om du vrålar fram genom rött ljus. Men det finns en funktion som gör att bilen håller hastighets gränsen automatiskt. Sen finns det fem stjärn-nivåer. På en stjärna ger dig böter på 50$. På två vill de haffa dig. På tre o fyra kommer de med revolvrar och hagelbrakare. PÅ fem visar de ingen pardon utan jagar dig med Thompson kulsprutor. Arméns model, inte den klassiska med ett stort runt magasin. För att bli av med de kan du byta registreringsplåtar på bilen. Har de sett dig i kläder för du byta de med. Jag tyckte detta var ett roligare sätt att permanent bli av med polisen än att bara sitta i ett övergivet område och vänta på att de ger upp.

När man kör omkring i Empire Bay finns 43 fordon tillgängliga. Alla är väldigt stiliga och kommer med tre radio stationer. Delta Radio spelar svart blues o jazz för fulla muggar. Empire Classic kör gammla godingar och Empire Central kör det allra senaste. Alla stationer sänder dock väldigt bra musik. Fast spelets egna soundtrack är självklart episk också.

Ljudet är också väldigt bra. När man kör omkring med bilarna låter 50-talets muskel bilar som en jordbävning medan 40-talets låter lite mesiga. Vapnen låter även väldigt autentiska. Rösterna är värda beröm, de har enorm inlevelse i rösterna och detta gör i sin tur att man bryr sig om karaktärerna.

Vito är en oerhört intressant person i sig, men det finns en hel drös med andra spännande karaktärer i spelet som Joe, Henry och Leo.

Sammanfattningsvis kan jag säga att detta är ett oerhört bra spel som alla borde testa. Köp dock DLC packeten. Man får lite mer story och free-roam.

+ Bra story, musiken är episk, intressanta karaktärer.
- Måste ha en DLC för att ströva omkring, men även då finns inte mycket att göra.

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10