Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brothers in Arms: Earned in Blood

Ta på dig rollen som Joe Hartsock och se händelseförloppet av D-Day från Baker's Squadmates istället.

När Earned in Blood släpptes hade jag nyss spelet klart Road to Hill 30. Var enormt tagen av D-Day från det spelet och hade aldrig upplevt något liknande krigsspel då. Jag blev minst sagt exhalterad av att få syn på detta spel och köpte det direkt.

Hartsock sitter, efter att invasionen av Frankrike är som över, ner på en stol vid en överste och i en berättarliknande story återblickar på händelserna från invasionens början.

Inledningen är den samma, fast från Hartsock's ögon denna gång (Ni vet den där rödhåriga snubben som var Baker's bästa vän), man landar långt från sitt uppdrag på D-Day och slår följe med en soldat från ett annat regimente (82:nd Airborne).
efter det så fortlöper D-Day på i stort sätt som föregångaren. Du slår följe med mer och mer soldater på vägen.

Du kommenderar din lilla trupp bestående av ett base ocf fire squad (de som lägger ner understödseld) och ett assault team (de som du flankar tillsammans med.
Även en och annan tank får du med sig ibland. Man får aldrig köra något fordon själv men du kan sitta på stridvagnen medan du bestämmer vart den ska ta vägen. Den är dock extremt känslig mot all form av explosiv ammunition, så det är vist att gå lite i förväg för att se om det lurar en lömsk liten kanon bakom nästa gathörn (något som jag inte tänkte på under min första genomspelning, vilket resulterade i en söndersrängd stridvagn och ett hopplöst uppdrag fyllt med kanoner och fiendetanks samt mig själv med ett vapen som inte ens irriterar något så bepansrat mer än vad en fluga irriterar en järndörr)
Dina medsoldater är också väldigt känsliga, det gäller att inte skicka ut dem på ett flankuppdrag då de kanske måste korsa en väg alltför nära ett kulsprutenäste.
taktiken är Find them, Fix them, Finish them.
Cover fire är livsviktigt!

Dock så finns det en funktion som gör spelet mycket lättare, men som är nödvändig ibland när du kört fast.
Om du förlorat praktiskt taget allt liv och du bara har en soldat kvar i ditt team så räcker det med att dö några gånger så får du förfågan om du vill hela alla och dig själv och starta från senaste checkpoint. Detta gör att man kan repetera detta vid varje gång man förlorat någon soldat. Men det känns också skönt då man som seriös spelare inte spammar denna funktion och någon gång verkligen behöver den för att slippa köra om hela uppdraget.

Karaktärerna, precis som i det första spelet, är helt fantastiska. Varje gång någon dör så sitter jag med gråten i halsen då jag lärt känna denna soldat, nej person så nära.
Alla har sina egna personligheter. Vissa är lite ängsliga och andra riktiga lustikurrar (som mina egna favoriter Allen och Garnett).
Men i EiB så framställer Hartsock Baker mer som en dryg ledare som tycker att han är hjälten hela dan. Vilket får en att ifrågasätta deras vänskap, åtminståne från Hartsock's sida. De karaktärer som var med mest i det första spelet har mer biroller här med undantag för vissa. Istället får man bekanta sig med nya som mest var med Hartsocj under D-Day, vilket inte är helt fel. Det, mina vänner, är ett tecken på bra story och karaktärsutveckling.

Helt fantastiskt att springa med ett gevär genom städer och små lantområden i Frankrike och skrika ut order till dina medsoldater vart de ska ta skydd och sedan själv delta i att göra slut på det där tyska mortarteamet so sitter och trycker bakom ladugårdsväggen
Spelet är inte för folk som enbart älskar Call of Duty, då man inte kan chargea mot tyskarna och panga på. Vapnen är lite för oaccurate samt du tvärdör om du bara springer utt i skottlinjen. Lite mer realistiskt. det tackar vi för

Plus: Härlig känsla, Bra miljöer och story. Helt fantastiska karaktärer.
Minus: Lite väl Oaccurata vapen, alternativet att kunna spamma valet att återuppliva dina soldater. Kunde vart längre

En av de bästa taktiska shooter upplevelserna av WWII du kan få med karaktärer som faktiskt får dig att bry dig om deras överlevnad.

Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10