Svenska
MEDLEMSRECENSION

Kane & Lynch 2: Dog Days

Skrivet av: Bohemen   2011-03-17

FÖRORD
Jag var förkyld och hade feber när min kusin frågade om jag skulle åka med dom till Växjö. Dom tyckte jag behövde komma ut efter hade legat i sängen i drygt en vecka. Jag åkte med men hoppade av vid en butik jag ville gå in i. Yrade omkring i butiken medans dom andra var iväg för att handla saker till sitt hus. Jag gick genast fram till spelen och se om dom hade något lockande. Fick syn på Kane & Lynch 2: Dog Days. Omslaget tilltalde mig ganska mycket. För en gångs skull så har ett spelbolag skapat karaktärer som ser ut som vanliga människor man ser på stan. Inga överdrivna muskler eller någon fotomodell med någon hipp frisyr. Nä utan här är det en som håller på tappa håret förutom kransen runt om bakhuvudet som är långt så han ser ut som en knutte med skägg och ölmage. Den andra ser ut som en typiskt man mellan 40-50 års åldern, skägg, kostym och sidbena, även han verkar börjar få en tom plätt på huvudet.
Jag mindes att gamereactor hade skivit typ att det inte var ett speciellt bra spel men till priset av 199 kr så tyckte jag det var värt ett försök.

HANDLING
Lynch har bosatt sig i Shanghai och jobbar under en boss till den undre världen. Han får i uppdrag att hantera en vapenaffär så han kontaktar sin gamla kompanjon Kane och erbjuder honom att vara med till en större summa pengar. Kane nappar på erbjudandet och flyger dit.
Men under vapenhandeln går allt fel och Kane och Lynch får både polis och hela Shanghais undre värld efter sig.

KARAKTÄRERNA
Jag vet inte redigt vad jag ska säga om Kane och Lynch. Om dom är trovärdiga, ja lite men jag skulle vilja ha ut lite mer av Lynch. Det står att Lynch är en medicinerad psykopat men tycker han är högst en badass. Kane därimot har dom lyckats bra med som en man som har tappat allt hopp om hela sitt ensamma liv och har inget annat än en dotter som inte vill se honom att leva för. Detta gör att iaf att spelet har lite ångest i sig och det skapar lite stämning.

GRAFIK
Grafiken finns det inte mycket att säga om. Det är varken bra eller dåligt. Man har sett fulare men man har sett finare också. Med andra ord den är ok och flyter på galant.
Nåt jag gillade skarpt är att det är en "kameraman" som följer med hela spelet och "filmar" allt. När man springer så rör sig kameran efter samtidigt som den vicka sida till sida och träffas man av en kula så blir bilden lite snabbt pixlig som om kameran hade fått sig en smäll. Men tycker man det är för rörigt med kamerans rörelse när det väl osa hett så kan man gå in i inställningarna och aktivera steadycam och spelet blir som ett vanligt spel.

LJUD
Tja ärligt finns inte så mycket att säga här, det funkar bra.

KONTROLL
Gamereactor har rätt i två saker, kontrollen kan vara lite irriterande. När man vill att karaktären ska huka sig bakom ett skydd så kan det ta lång tid efter eller flera knapptryckningar innan han reagerar.

SPELET I SIG
Spelet tycker jag påminner om Army Of Two där karaktärerna hjälps åt för att komma framåt i spelet.
Men det tyvärr är det kort, otroligt kort är det.
Nu har jag ingen koll på hur många timmar jag suttit med det men det är inte många. En annan sak som var otroligt barnsligt är att det fanns censurblurr som visade sig när man t.ex lyckades göra ett headshot eller när det skulle visas genetaler, trots att spelet är från 18 år och uppåt, skärpning tycker jag, vi är väl alla vuxna och tål se sånt.
Vapen man kan ha är högst två samtidigt men kan byta ut nåt av det under spelets gång genom att plocka upp från nedskjutna fiender. Antalet olika vapen är inte många och dom flesta vet jag inte ens skillnaden på men tror inte dom hade fokuserat sig på det utan det skulle bara vara ett skjut-dig-fram-spel vilket var helt ok för mig.

PLUS
+Priset
+Kameramannen
+Stämningen

MINUS
-Kort spel
-Censurblur
-Hade viljat ha mera story

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10