Svenska
MEDLEMSRECENSION

Gran Turismo 5

Skrivet av: Zoit   2011-01-07

Efter 5 års väntan släpptes Gran Turismo 5. Förväntningarna var minst sagt höga. Hur är bilfysiken? ljudet? grafiken? in princip allt. Men så den 23 november dimper det ner i brevlådan och alla frågor besvarades.

Det första jag tänkte på var hur bra spelet var, Playstation 3 har rätt glest med tvättäkta racingspel. Därav tyckte man att spelet var fantastiskt. Tyvärr så försvann det lite längre in i spelet. Spelet kändes på något sätt obalanserat. Det kändes lite som att tävlingarna var utkastade på alla olika ställen och det fanns liksom inte någon direkt funktion att köra, mer än att gå upp i A-spec level.

Däremot blev jag aldrig besviken på grafiken, den är nog en av de bästa just nu. Utanför ser en premium bil (extra detaljerad bil) ut precis som vilket racingspel ungefär. Men inte på insidan. Jag vet inte om ni har testat att fotografera inne i bilen? ställa sig vid närmsta fönster sätta den minsta bländaren och sen sikta in mot interiören. Det är helt makalöst vad bilarna är detaljerade. Kolfiber panelen glänser och tar även hänsyn till ljuset. Lamborghini V10 syns vart ända liten slang. Det är helt makalöst.

Men kan bilfysiken hålla samma standard? Jo det kan jag faktiskt tycka i vissa specifika fall. Till exempel drifting, där krävs erfarenhet för att kunna få en rökare bakom dig hela kurvan. Dock behövs det än lite finjustering utav racingfysiken. Ibland tappar bilen grepp lite väl snabbt och det är lätt att du tappar kontrollen.

Trim delen är däremot rättså slarvig. Visst det känns att du trimmat din bil till max men det är på fel sätt. Bilen får en helt annan ljudkaraktär inte alls det här vrålande turboljuden eller det sportiga pastalands ljudet. För övrigt tycker jag ljudet är bra i standard utförande men inte med ytterligare 200 hästar då låter det mer som en symfoni av skrikande katter. Plus att alla övertrimmade bilar låter ungefär likadant.

I sin helhet är Gran Turismo 5 ett underbart spel som måste stå i spelhyllan. De 200 premium bilarna är makalöst detaljerade och det trycker upp spelets betyg helt klart. Dock kan jag tycka som jag sa tidigare att det är något obalanserat och trimdelen skulle behöva sig en finjustering. Annars är Gran Turismo ett bra spel för dig som gillar fart äh.. ÄKTA RACING!

Samlat betyg: 8.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10