Svenska
MEDLEMSRECENSION

Just Cause 2

Helikoptrar krashar, du hoppar fallskärm, saboterar... det är nog en rätt så bra beskrivning på Just Cause 2. För flera år sen kom 1:an som släpptes till PS2 och Xbox 360 så nu kommer äntligen tvåan, jag kunde sitta i timmar och köra demon om och om igen.

Du spelar som Scorpio, en skillad sabatör. Tiden är någongång i framtiden, det finns inget datum för när. I början så sitter du i en helikopter med dina vänner, sen så blir ni attackerade av presidentens arméer och om du är riktigt smart så kan du då klura ut vad spelet handlar om direkt.

Det går ut på att döda presidenten som styr världen faktiskt. Hur som helst du hoppar ut ur helikoptern och klarar dig perfekt genom att senare fälla ut ett fallskärm. Du ska sabotera stället du är på så mycket som möjligt. Uppdragen i JC2 är både långa och korta men oftast korta.

Storyn fortsätter i häftiga miljöer som casinon, men du kommer då hitta den stora besvikelsen med Just Cause 2, du kan inte gå in i byggnader istället så är världen verkligen jättestor, det finns 7 uppdrag att klara i storyn. Genom att förstöra saker, eller göra andra uppdrag så får du nästa uppdrag.

Det finns 3 typer av uppdrag, faction mission, agency mission och stronghold takeover. Faction är uppdrag som inte leder dig fram i storyn någon vart utan ger dig poäng så att du låser upp agency missions. Agency är uppdragen som har med storyn att göra.

Stronghold takeover är inte uppdrag som har något med storyn att göra utan man leder fram en mekaniker till ett ställe så att mekanikern kan fixa någonting där. Det finns även race att köra och då åker du olika sorts fordon genom olika landskap och när du har klarat det så får du pengar.

För pengar kan du köpa vapen eller fordon. En av de bästa sakerna med spelet är defenitivt fordons möjligheten. Du kan testa totalt 104 olika fordon som kan vara båt, flygplan eller såklart bil eller motorcykel. En annan häftig sak är att man kan hoppa fallskärm som är riktigt coolt.

Storyn är inte särskilt intressant men att åka runt i staden och starta kaos är nog omöjligt att tröttna på. Världen är verkligen sjukt stor och det finns över 400 olika platser att upptäcka. Just Cause 2 är ett grymt kul spel men storyn är inte särskilt intressant.

Grafiken är väl alldelles ok. Den är ju inte särskilt väldetaljerad men den är alldelles godkänd. Spelbarheten är väldigt bra, kontrollen är smidigt uppbyggd och ganska enkel art lära sig. Ljudet är helt ok. Det är tråkigt att det inte är någon radio på när man sätter sig i en bil men spänningsljudet är bra.

Hållbarheten är fantastisk, visst är storyn på tok förkort men att utforska världen kommer du nog aldrig att tröttna på. Om man ska jämföra Xbox och PS3 versionen med varandra så tycker jag PS3 eftersom den har gratis video capture vilket inte Xbox versionen har.

Testad version: Playstation 3

Grafik: 7/10
Spelbarhet: 9/10
Ljud: 7/10
Hållbarhet : 9/10

Plus:

Riktigt stor värld, helt ok grafik, massor att göra, massvis med fordon, perfekt spelkontroll, bra spänningsljud, inte så lätt att tröttna på.

Minus:

På tok för kort, inte så intressant story.

Sammanfattning:

Just Cause 2 är ett mycket bra spel men story-linen är ett problem.

Medlemsrecensioner15
Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10