Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: Black Ops

Efter att ha väntat drygt ett år, så är den äntligen här. Spelet som alla har väntat på. Treyarch höll vad de lovade, och de överträffade sig själva med en magnifik actionrökare som knäcker Infinity Wards förra. Treyarch lyckades helt enkelt. Rejält.

Call of Duty: Black Ops. Nu är de alltså äntligen här. Ett spel som vi actionfantaster har väntat en enorm evighet på, är äntligen här. Vi har alla varit riktigt ivrriga och när vi väl fått fingrarna av ett exemplar av Black Ops, så har i stort sätt alla blivit nöjda, helt enkelt.

Treyarch, som i sina tidigare dagar varit den nedslagne, av de mäktiga Infinity Ward som skapade världens största actionspel någonsin. Treyarch skapade tre spel innan Black Ops, och de spelen har ignorerats rejält, förutom World at War då, som fick lite extra stöd pågrund av Zombie läget, som imponerade bland de flesta spelare. Men de två andra spelen, Call of Duty 3 och Call of Duty 2: Big Red One, fick knappt någon chans, och man såg aldrig något speciellt i företaget. Men då fick Trearch en snilleblixt, och skapade seriens andra bästa spel. Call of Duty: Black Ops, som slog direkt igenom.

Kampanjen drar igång, och vi får ta rollen som Alex Mason, som i detta tillfälle är fastbunden i en elektriskstol, miljön omkring sig är mörk och obehaglig. En röst hörs, och den obehagliga känslan stiger hiskelikt. Vart är jag? Man får sakta veta vad som egentligen pågår, och varför det är just så. Och alla hemligheter avslöjas i sinom tid. Alex Mason får frågor han måste besvara, för att undvika att bli torterad. Och man får uppleva, bland annat vad som hände under Vietnam konflikterna och varför.

Black Ops story är antagligen den just nu bästa i serien, trots att allt inte var helt finslipat. Man fick såklart strida i imponerande miljöer, och själva miljövalen är ett smart drag. Inte för mycket hoppningar, utan man får snarare strida mycket i samma miljö. Spelets kampanj lider tyvärr av idiotiska fiender och motståndare, då de springer lite hur som helst, och det reagerar inte när deras kamrater fälls. Utan de fortsätter att stå och skjuta i lugn och ro.

Spelets uppdrag är varierade och underhållande, dock så är de extremt linjära vilket är synd, då det skulle vara ännu skojigare att skjuta vietnameser i lite mer öppna miljöer.

Något som verkligen imponerade var karaktärernas animationer som gjorde att de såg extremt levande och fräsha ut. Även grafiken var snygg, i både Multiplayer som i Singleplayern. Påtal om Multiplayer, så nu har även Treyarch försökt följa Modern Warfares väg, när det gäller Mutliplayern. Men det lustiga är att Trearch lyckats så mycket bättre med deras Multiplayer. Mer balanserat stridssystem, och en del vapen har mer rekyl, vilket gör det en aning svårare i vissa situationer.

Möjligheterna på Mutliplayern är stundtals riktigt roliga. Modifiera ditt vapen mer än någonsin, och nu kan du även lägga till din Clan Tag och din Emblem på vapnet. Och nu finns möjligheten att du får spela spelet, som du helt enkelt vill, med CoD poängen, och med dessa poäng så köper du allt som du vill ha för ett rimligt pris. Så du måste både låsa upp vapnera, för att sedan köpa dem för en viss summa. Och för att sedan hålla sin ekonomi, så försöker jag att köpa så lite som möjligt, och endast fokusera på de vapen jag har.

Wager Matches är också en stor nyhet på Black Ops, och det hår ut på att du ska satsa en viss summa med pengar för att sedan vinna lite mer i fyra olika spellägen. Och ett av spellägerna kallas för One In The Chamber, och det går ut på att du börjar med endast en pistol, med en kula och tre liv. Och när du avfyrat din kula mot någon motståndare, så får du en ny kula. Riktigt underhållande det här, trots att det blir rätt frustrerande efter ett tag. Du kan nu också få möjligheten att spela Gun Game, som är känt från Counter- Strike. Och det går alltså ut på att du börjar med en pistol och du får ett nytt vapen efter att du dödat någon.

Online möjligheterna är riktigt bra, och valutasystemet imponerar rejält, med de nya kontrakten och CoD poängen. Men det finns fortfarande likheter med Modern Warfare 2. Och allt känns inte riktigt förbättrat, vilket är synd. Då jag skulle vilja se en enorm vänding för serien, om de skulle helt enkelt skapa något helt nytt. Men trots det, så lyckas Treyarch att imponera.

En del uppdrag i storyn som jag tyckte var allra bäst, var uppdragen där man tog kontroll över ett visst fodorn, så som en helikopter till exempel, eller varför inte en båt?

Det är också första gången i Call of Dutys historia där huvudrollen som man under de tillfället har kontroll över, pratar. Vilket leder till mer livliga karaktärer.

Vad jag finner roligast med Black Ops är självaste Zombie läget, som de flesta trodde hade dött ut, men ack så fel man kan ha. Zombie läget har fått en del upptaderingar, och en hel del nya vapen också. Zombie röjet fortsätter, och det är fortfarande extremt underhållande att pricka Zombies med en högkalibrig M16. I detta läge, så är Zombie läget inte hela upplevelsen, utan enligt mig så är storyn det. Varför är ju för att Treyarch vågat ta ett sånt stort kliv, med det annorlunda sättet att berätta storyns handling.

Eftersom det finns tre spellägen totalt i Black Ops, alltså Single och Multiplayer samt Zombies så måste jag tyvärr säga att Zombies är den med sämst grafik. En stor del av texturerna är bedrövligt risiga och grafiken ser allmänt gammal ut. Men tro mig, det är fortfarande hejdundrande kul!

Spelets musik är god. Bakrundsmusiken under kampanjen är riktigt bra, och därför så belönar jag Sean Murray med två tummar upp. Riktigt bra jobbat!

Storyn hade flera överraskningar och händelser, men vad som verkade lite klent var att en del nivåer innehåll onödigt många explosioner, och varför det är så är väl för att höja tempot ett snäpp. Men det kändes lite onödigt på nåt sätt. Som till exempel i nivån där man ska fly med en moped så sprängs det exakt hela tiden, men vad som kändes avslappnande på den banan var att höra Viktor R. som är känd från World at War. Hans skrik överröstade alla explosioner.

Som sagt, spelets story var riktigt bra berättad, och Zombie läget var enormt kul. Samt så var Multiplayern en upplevelse som man helt enkelt vill få mer av. Lite klent med förbättringar Treyarch, men ni har verkligen lyckades. Call of Duty Black Ops är helt enkelt mästerligt._Cpt. Price

Sammanfattning:

Härlig Multiplayer upplevelse samt en grym story, överträffar helt klart b- spelet Modern Warfare 2. Den actionfyllda Black Ops är och kommer att vara ett av de starkaste i serien. Treyarch, som just nu är ledarna av Call of Duty serien, har verkligen lyckats. Få se om deras nästa spel kan bli minst lika bra. Eller varför inte bättre?

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 8,8

Grafik: 8
Ljud: 8
Spelbarhet: 9
Hållbarhet: 9

Plus:
Snygg grafik och fräsha animationer, riktigt bra musik, innehållsrik Multiplayer, spännande och bra berättad story, grym variation, härliga miljöer, riktigt bra Zombie- läge.

Minus:
Linjärt, bitvis dålig AI, ett få antal buggar.

Medlemsrecensioner37
Samlat betyg: 7.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10