Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mario Strikers: Charged Football

Skrivet av: Rai Oh   2010-10-31

Mario Strikers Charged Football är fotboll på Mario nivå. Det finns bananskal, bomber, och marioföremål som finns i mariokartspelen. Spelet påminner om riktig fotboll ( eller nej inte förresten ) för att målet är att göra mål och skydda sitt mål. Men sättet man gör det på är lite annorlunda! Skit i offside och domare, de saktar bara ner sporten. Här är allt tillåtet, och med allt menar jag tacklingar på olika brutala sätt, använda föremål på olika brutala sätt.. Som pricket över I:et så finns det ett elstängsel runt planen!

Strategierna för att vinna är inte 4-4-2 eller något sådant ( det är ju iofs 5-manna fotboll här ) utan det är mer att välja ut ett bra lag, med spelare som har bra egenskaper. Sen är det bara att kötta och anfalla! Spelet är roligt för det har högt tempo och lätta kontroller. Man lär sig olika knep att göra mål och bygger sen upp ett lag som man kan hantera, och det är ju egentligen lika taktiskt/strategiskt som vanlig fotboll, bara att man har lite större frihet om vad man får göra på planen!

Som lagkaptener kan man välja Mario, Bowser och de andra i mariovärlden och till dem så väljer man tre lagkamrater. Alla spelare har olika stats. Skottförmåga, passförmåga, snabbhet och tacklingar. Ingen är bra på allt utan skillen är utspridda. Dessutom har varje karraktär en extra förmåga, t.ex Toad hoppar upp, hammer bros slår ner sin hammare, Bowser bompar ner sig själv.

Själva menyn och spelhistorian är liten och det enda äventyret är "Road to Strikers Cup" och det tar slut ganska snabbt. Som tur är kan man spela online och det är riktigt kul att möta andra online som på alla spel. Men det dåliga är att många stänger av sin konsol när de håller på att förlora så att matchen avslutas utan resultat. Det tycker jag Nintendo borde fixa så att de blir straffade på något sätt. Eller att de förlorar matchen.

Men jag gillar spelet som sagt och även om spelet på planen känns upprepande så är det kul att spela för det har lätta kontroller och högt härligt tempo.

Jag ger det 8/10 för att det är helt enkelt kul.

P.S Detta är min första recension men det kommer fler. DS( iXL :D )

Medlemsrecensioner9
Samlat betyg: 8.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10