Svenska
MEDLEMSRECENSION

Medal of Honor

Skrivet av: SOAP97   2010-10-19

Man blickar ut över det vackra landskapet som finns nedanför berget man sitter på och andas djupt. Med sig har man den skäggiga operatören Dusty som håller koll på läget medans man gör sig redo. Efter några stillsamma sekunder får Dusty syn på målet: Talibanerna.

Deuce tar fram det kraftiga prickskytte geväret som man snart ska fyra av. Han gör sig redo och tittar genom siktet. Han slår på värme optiken på geväret för att lättare hitta målen. När han ställt in sitt sikte trycker han av och kulan flyger iväg. En sekund efter att han avfyrat skottet träffar det målet i huvudet och blod sprutar...

Genom kampanjens gång får man följa tre personer. Deuce, Rabbit och Dante Adams. Man får se kriget från alla synvinklar och därför blir det mycket variation mellan uppdragen. Ena stunden är man i en hangar och betar av en flock talibaner medans man en annan får axla rollen som krypskytt och skjuta ner en person i taget från ett säkert avstånd.

Själv sträckspelade jag kampanjen, inte för att den var kort(ungefär 4-6 timmar) utan för variationen. Varje uppdrag är unikt på ett sätt så att man aldrig hinner tröttna. Ett exempel är banan där man får agera som en apaches skjutare. Perfekt för att man ska hinna smälta all action man upplevt hittills.

Något som jag la märke till och använde väldigt mycket är att man kan glida på marken, bra om man blir beskjuten och måste till skydd. Man kan även "leena" så att man kan skjuta soldater medans man fortfarande är bakom ett skydd.Tyvärr finns inte detta i multiplayern eftersom det är två olika företag som gjort de båda delarna. Det är Danger close som gjort singleplayern och DICE multiplayern.

Grafiken måste jag säga är riktigt bra och miljöerna ser bra ut även om det är mörkt i en del banor. Visst, fienderna och sina medsoldater kanske inte är så jättesnyggt gjorda, men det går ann.Ljudet är även det riktigt jävla bra, har man på högt ljud så känns det som att man är i spelet. Det är en fröjd för örat att höra ekot från skottlossningen som ägde rum för några sekunder sen.

Alla vapen låter fantastiskt och ser bra ut men det är alldeles för lite rekyl. Det känns som att man skjuter med en ärtbössa. Man kan spreja en fiende på långt håll utan att siktet ens höjer sig en centimeter.

Kampanjen är rätt kort och man spelade ut den på några timmar, därför finns ett läge som heter Tier 1 mode. Det är ett läge som är svårare än Hard. Det finns alltid en tid man måste hinna under, annars klarar man inte uppdraget. Det ger ett tempo i spelet som gör en stressad och man måste tänka taktiskt och snabbt.Man dör även snabbare än på Hard, man måste därför utnyttja funktionerna att glida och "leena".

För att hinna med tiden kan man även skjuta headshots eller döda två fiender med ett skott för att stanna tiden i antingen 2 eller 5 sekunder.Därför är det viktigt att sikta rätt och inte spreja, ammo är också ett problem i tier 1.

Det som de flesta här köpt Medal of honor för är multiplayern. Det liknar Bad company 2 eftersom det är samma utvecklare och motor(Frostbite) men samtidigt är det inte en skamlös kopia. Det finns tre klasser man kan levla och uppgradera sig i. De är Riflemen, Special ops och Sniper.

De använder Maskingevär/karbiner, Sub machineguns och prickskyttegevär i ordning.Varje klass har 15 levlar som man kan spela sig upp till. På varje level finns en sak man får som till exempel red dot sight eller ett nytt vapen.Det tar inte värst mycket tid att maxa en klass, jag är i level 12 i en klass och då har jag kört i 9 timmar.Det finns inte så jättemycket vapen vilket är synd, men samtidigt bra eftersom det inte blir så mycket vapen som blir n00b förklarade.Även här är rekylen väldigt låg och liknar ärtbössor. Det kan till och med vara så att den är lägre i multiplayer.

Just nu finns det ett par banor, tror att det finns 7 och de flesta är riktigt bra. De är inte för små och inte för stora, även om vissa kan vara lite camp-vänliga.Det varierar i miljöerna och det finns till exempel en bana där man slåss på ett snöigt berg med klippor man kan sitta på eller liten by med små hus.

Det finns 4 olika spellägen, vanlig team deathmatch, capture the flag, combat mission där man ska försöka planta en bomb och motståndarna ska försvara den, och raid där man gör samma sak som i tidigare spelläge fast att det finns 2 bomber.

Något roligt man märker är att talibanerna har yxor istället för knivar och mobilbomber istället för C4 haha. Häftiga detaljer som man ler åt.

Sammanfattningsvis är det ett bra spel kampanj som multiplayer.Med bra grafik och fantastiskt ljud blir spelet perfekt. Om det inte var några småmissar, buggar och riktigt låg rekyl så hade det fått toppbetyget.

Grafik: 8/10
Spelbarhet:8/10
Ljud:10/10
Hållbarhet:9/10

Slutbetyg: 9/10

//Såpan

Man vet aldrig vad som händer när talibanerna är i farten...

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10