Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rayman Raving Rabbids

Testad version: Wii

Rayman mot galna kaniner.
Över 35 olika rörelser att spela över 75 tokiga minispel: kasta kor, mjölka grisar eller få kaninerna att dansa!

Rayman Raving Rabbids är verkligen ett frustrerande dåligt spel. Det är väldigt sällan som jag delar ut det lägsta betyget och sågar ett spel, men detta Wii-spel tar fram det sämsta i mig!
Rayman har blivit kidnappad av kaniner och som en slags gladiator måste han utstå massa prövningar i form av minispel, framför en blodtörstig kaninpublik. Om historien låter töntig & slentrian, så är det ändå inte det sämsta med spelet.

Grafiken är dålig även för Wii. Kantiga texturer, tråkig design och även om kaninerna är lite lustiga i början så tröttnar man snabbt på dem.

Ljudet är medelmåttigt. Ibland spelas någon låt, t ex Girls Just Wanna Have Fun, men med en irriterande smurfsång, vilket inte höjer på smilbanden som det antagligen var tänkt, utan snarare får mig att sträcka mig efter Mute-knappen på tevekontrollen.

Så kommer vi till det absolut värsta med detta spel, kontrollen. Gubben gör ju inte som jag vill! Eller handen, dansplattan eller hålkorset!! Jag har kastat handkontrollen i frustration, tevekontrollen, ja allting som är löst i min närhet har åkt i golvet för att kontrollen är så usel!!! Detta är min nya definition av ospelbart, helt enkelt...

Hållbarheten är beroende på hur länge du vill tortera dig själv. Jag gav upp efter halva spelet, vid dag 8 av 15, p g a att strandhytternas dörrdj-vlarna inte ville stängas & Rayman inte ville slå till kaninerna vid bergsprängarna, hur vilt jag än viftade med den förbaskade Wii-moten!

Om jag skulle försöka säga någonting snällt om Rayman Raving Rabbids så är några banor, där du skjuter vask-rensare på kaninerna i en sorts rälsskjutare, inte helt tråkiga. Detta motsvarar dock mindre än 20 procent av spelet som alltså inte suger, vilket inte motiverar till någonting egentligen.

Jag har heller inte spelat med två spelare eller flera, men då jag inte kan önska detta skitspel ens till min värsta fiende, så har jag svårt att se hur jag skulle kunna övertala mina vänner att spela detta med gott samvete.

Jag brukar försöka att slutföra spel jag påbörjat men detta kommer jag aldrig se åt igen. Det är spel som Rayman Raving Rabbids, som givit min förutfattade mening om Wii och dess uselhet. Ett stort bottennapp, jag hoppas Rayman aldrig släpps ut ur kaninernas fängelsehåla.

Samlat betyg: 5.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10