Svenska
MEDLEMSRECENSION

Batman: Arkham Asylum

På en mörk höst natts himmel lyser det upp, på dom mörka molnen som täcker månen, bildas ljuset från en strålkastare, ett tecken till Gothams mörka riddare. Ett stort leende är tillbaka i mörkret.

Efter ganska kassa filmlincens spel med superhjältar i huvudrollen släpptes, bara efter ett år efter The Dark Knight, Batman: Arkham Asylum.

Något som inte var baserat på någon film, utan gick mer tillbaka till dom tecknade seriena, och utan en stor värld att springa runt i som är standardern numera i superhjälte spel.
Och med dom 2 mest omtyckta röstskådespelarna från dom olika tecknade seriena om Batman, fick Kevin Conroy ta upp Batmans mantel och Mark Hamill pudra ansiktet Joker-vit.

Batman: Arkham Asylum börjar med att den välkände och psykopatiska Jokern är på väg tillbaka till Arkham ön efter ett rymnings försök.
Batman superhjälte som han är, får med Jokern tillbaka till Arkham lugnt och stilla.
Lite för lugnt, efter en vandring genom tonvis av säkerhetskontroller märker man av att Jokerns rymningsförsök var bara första draget i hans nya och kanske farligaste plan hittils.

Han kommer lös, tillsammans med en redan lös Harley Quinn tar han snabbt kontroll över ön.
Och Du är fast i det hela, din uppgift: Hitta och fånga in Jokern.
Vilket är lättare sagt än gjort, med mer eller mindre kända interner kring springande i sina respektive områden, tex den gigantiska och smått skrämmande Killer Croc kommer hålla till i öns kloaker, medans Bane kommer att hittas i Arkhams intensiv avdelning.

En efter en måste du ta dig närmare Jokern, kommer batman vara tvungen att få tillgång till olika gadgets som kan lokaliseras i Batmans diverse fordon eller genom andra källor.

Och igenom äventyrets gång kommer man fylla sin erfarenhets mätare, och du spenderar dom på att tex uppgradera lite på dina gadgets.
Ett ganska smart sätt att uppgradera sin hjälte, och det får Batman att kännas som en superhjälte redan från början av spelet, i stället för att spendera erfarenhets poäng på totalt onödiga kombos som man aldrig kommer använda.

Men redan från början kan man enkelt slå ner dom fiender som kommer mot dig, på endast några knapptryck så ligger Jokerns underhuggare på golvet.
Självklart blir det svårare ju längre man kommer Jokern, så allt för lätt är det inte.

Och eftersom att Batman inte är övermänsklig så finns inte alternativet att springa in i en klunga fiender allt för ofta, utan använda Batmans intelligens och anfalla från skuggorna och spela på deras rädsla.
Med detective mode kan du även se saker som kan kring gå det vanliga ögat, tex beväpnade hejdukar till sprängbara vägar.
Vilket underlättar när man från skuggorna planerar sitt anfall.

Batman: Arkham Asylum är fantastiskt rakt igenom, tjusiga och omväxlande miljöer, bra röstskådespelare med känsla, riktigt bra grafik, och häftig historia.
Dock är det lite för kort, tyvärr. Du kan dock få några timmar mer speltid om du vill hitta och lösa gåtans alla hemligheter, spela dom ganska svåra "challenging" modes där man kan tex öva på sina färdigheter som den mörka riddaren.

Batman: Arkham Asylum är ett riktigt bra spel som superhjälte, och man lyckas bära upp mantlen som Batman riktigt bra.
Nu är det bara att vänta på uppföljaren.

+ Snyggt, bra röstskådespel, grym story, härliga karaktärer, sann Batman anda.

- Lite för kort..

Medlemsrecensioner43
Samlat betyg: 8.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10