Svenska
MEDLEMSRECENSION

Crisis Core: Final Fantasy VII

När jag började med Final Fantasy så körde jag först det senaste. Samtidigt så kollade jag dom andra Final Fantasy spelet och sökte fakta om dom. Ett var VII som sägs av många vara det bästa Final Fantasy spelet och också som ett av dom bästa spel någonsin. Jag tyckte att det lätt hell grymt. Men nu är spelet över tretton år gammalt och är såklart ute ur datumet. Men det vore ändå grymt att spela ett sånt klassiks spel. Fast spelar säljs tyvärr inte längre och dom som finns kvar är i höga priser om man ska skaffa en. Jag kollade på Amazon och där var spelet i priset av 100 dollar, helt otroligt. Jag tänker försöka hitta billigare ställen men jag bestämde först att skaffa det här spelet. Ett spel som utspelar sig innan VII och en grafik som är mycket bättre.

Crisid Core Final Fantasy utspelar sig innan VII. Huvudkaraktären är Zack som var den rätta ägaren till Buster Sword svärdet innan Cloud. Fast främst så var svärdet egentligen Angeals först. Det var Zack som var personen som gav styrka till Cloud och utan honom så hade Cloud inte blivit den tuffa typen som han är i original spelet. En väldigt viktig karaktär i spelet är Sephiroth som sägs vara den största skurk i hela Final Fantasy serien.
Men från början av det här spelet så är han inte ond, utan mer god. Storyn förklarar hur Sephiroth egentligen blev ond. Men det är inte bara det som huvudsaken i spelet. Storyn har en del också som man aldrig har hört innan.
En story som inte nämns eller förklaras i VII. Även om storyn inte nästan har nåt att göra med VII så är den ända en mycket välskriven berättelse.

Även om jag inte har kört VII än så är det här spelet en perfekt början att köra innan. Storyn är otrolig som tusan. Alla små saker förklaras perfekt och spänningen är otrolig stor i en del fram i spelet. Det går ganska lätt att förstå allting dom säger och förklarar. handlingen har kärlek, vänskap och en väldigt speciell sorglig stund. Alltså, en väldigt stark berättelse.

I spelet så kör man enbart bara som Zack. I dom andra Final Fantasy spelen så kör man med flera karaktärer. Undrar om det här spelet är det ända Final Fantasy spel som kör med bara en karaktär. Det som är plus med det här är väll att man slipper hålla koll på flera karaktärers förmåger och status. Alltså, ju mindre spellbara figurer, desto lite bättre med en spellbar figur.

Spellbarhet har såklart ett stridsystem. Det här speles stridsystem är lite annorlunda från andra. annorlunda menu, förmåger och en helt ny förmåga vägg som är som en slot machine. Nåt väldigt bra med det här nya systemet är som i XII att man inte telepoteras till en stridsplan utan man slåss kvar vid stället som man var på i kartan. Också så kan man springa omkring i striden och undvika attacker. Tycker att det är med att man kan unvika attacker är nåt väldigt bra förbättring av Final Fantasy spelen. Alltså. spellbarhet av spelet är grym och underhållande.

Grafiken är otroligt snyggt för att vara psp. Dom flesta omdråden är vällgjorda och har nästan inga grafik missar. Och som i det flesta Final Fantasy spelen så är grafiken i vissa få filmstunder makalösa. Ser precis ut som grafiken i final fantasy advent children. Spelets design är helt perfekt också.
Huvudsak så är grafiken helt otrolig och man behöver inte be nånting mer av det.

Musiken är mysig och stämmingsfull. Dock under dom flesta strider så är det rockmusik. En rockmusik som är totall kass men jag tänkte inte mycket på det. Det gjorde mig inte irriterad men för andra så kan det ha gjort. För det mesta så är musiken i spelet helt okej.

Förutom storyn så har spelet väldigt mycket extra uppdrag. Extra Uppdrag kan hjälpa ge dig högre level, nya förmåger eller hitta skatter. Spelet har en procent schema. Extra uppdragen verkar ha rätt så mer procent än va storyn har. Om man vill klara 100 procent av spelet så måste man klara alla extra uppdrag. Uppdragens uppgift är för det mesta bara att man ska döda några monster och så har man klarat uppdraget. Fast det är vissa uppdrag som man träffar folk eller hitta stora skatter. Men för det mesta är det nästan bara samma sak som man gör i uppdragen. Då kan jag säga att det är en aning enformigt. Man möter ibland samma fiender som man har mött innan och man är också i samma område som man har varit på över tio gånger innan i andra uppdrag. Men ändå av allt det här så är uppdragen ändå värdiga att göra.

Crisid Core Final Fantasy är ett fantastik bra spel eftersom det har en spännande vällskriven story och en grym spellbarhet. Det här är för mig det bästa bärbara spel som jag har spelat och Zack är ny tvåa på min listan av favorit karaktärer.

Grafik 9
Spellbarhet 10
Ljud 8
Hållbarhet 10

Plus
Fantastik story, ursnygg grafik, grym spellbarhet och otroligt mycket att göra.

Minus
Aning enformiga uppdrag.

Medlemsrecensioner6
Samlat betyg: 8.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10