Svenska
MEDLEMSRECENSION

Infamous

Makt, det verkliga testet på en mans karaktär, med makt kan den svaga bli stark och den goda bli sakta gå in i mörkret.
Egoistisk tyran eller hjälpsam samarit, välj ditt vapen.

Empire City en stad någonstad i USA blev just attakerad av terrorister, den annars vanliga lugna staden sprängdes just ner till stenålders nivå.
Cole McGrath ett vanligt cykelbud vaknar upp i ljudet av eld, exploderande bilar omkring honom, i mitten av en krater i centrala Empire City.
Skadad och omedveten om vad som just hänt staplar Cole sig till säkerhet från eld och hus som är på eggen att falla över honom,
svimmar han ihop på bron.

Cole nu i koma, och staden håller på att falla isär när panik och sjuka instinkter växer på gatorna, regeringen försätter staden i karantän och gäng växer upp, dom förra halvt bortknarkade langarna har nu blivit ett etablerat gäng som håller en del av staden i en järnnäve.
Allt skulle kunna fallit ännu mer åt ett helvete på jorden om inte var så att explotionen lämnat kvar en sak i Cole, elektricitet.

När så börjar det hela, ca 2 veckor efter explotionen, staden är bruten, lite mat och annat nödvändigt släpps ner i staden, på tvn vissas propaganda för regeringen och på gatorna springer gängen omkring.
Cole just i början på att utforska sina extra ordinära krafter som lurkar inom honom.
Tar sina första steg i att fly staden som hatar honom i tron att han var terroristen som sprängde staden.
Istället hamnar han i en vild jakt på en federal agent och ett topphemligstämplat projekt.

InFamous som i grund och botten är ett superhjälte spel med starka band till serietidnings formatet, med tanke på mellansekvenserna är gjorda för att se ut som man bländrat i en tidning.
Mycket bra och välgjort, Cole är kanske inte den klassiska "vite riddaren" men det är ju inte heller meningen, att bli skurk eller hjälte är meningen, om krafterna tar över eller om han tar över dom.

Cole kommer få göra ett antal val igenom spelet, stora som små, det är hur du väljer att genomföra det då som du väljer vilken väg att gå, om du tex väljer att hjälpa polisen som är skaddade eller att döda dom och ta det dom erbjuder emot dina tjänster.

Om man väljer att gå på den mer samaritiska vägen börjar folk hylla dig mer men kan springa efter dig när dom ser minsta lilla hyss pågå, ditt utseende blir också mer ljusare.
Väljer du din egna väg, så faller staden isär och folk blir livrädda för dig, dock kan dom gå ihop och försöka ta död på dig själv, ditt utseende tar upp en mer korrupt och hotande form.

Även dina krafter ändras, är du inte mycket för att sikta utan bara leverera förödelse omkring dig är dom mörka sidan bättre.
Är du medveten om vem du skadar och är mer försiktig är den ljusa bättre.
Eller kanske bara beroende på vilken färg du föredrar på dina små blixtar.

Spelet är enligt min mening en ny och bra tag i superhjälte genre, Cole känns inte överdriven, han kan dö av ett par skott, han klarar inte av vatten i stora mängder, och har inte oändlig energi, utan måste fyllas upp vid gatulampor , bilar eller generatorer.

Han måste ta sig runt via sina buildering, parkour och urban explorings kunskaper.
Hans motståndare känns lagom svåra och logiska när man vet vad som hände med Cole.
Grafiken är inte mycket att klaga på, lite segt att hänga med ibland när det går fort.
Storyn är en ny och spännande historia med klassika drag från serietidningarna.
Man kan sitta och spela flera gånger för att se hur olikt det blir beroende på vad man väljer för väg att gå.

Är det din stad att försvara, eller din personliga lekplats fylld med livrädda myror?
Spela och välj själv.

+ Snyggt, stor och öppen stad, bra story, coola krafter och serie tidnings liknande.

- Lite seg bild i vissa fall, lite kort.

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10