Svenska
MEDLEMSRECENSION

Jak X

Kan säga att om Naughy Dog inte var dom som gjorde det här spelet så skulle det bli helt värdelöst.

Jak X är en del av Jak serien som utspelar sig efter Jak 3. Men här så går man inte i fots med Jak. Man styr honom i racinger bilar. Racingar bilar som man kör i racer banor. Jak X är inte ett Jak and Daxter spel utan mer som ett racer spel.

Det ända man gör i spelet är att köra i en racer bil egenom olika banor och tävlings varianter. Det är inget plattforms spelande alls. Jak hoppar inte, Jak slår inte och Jak skjuter inte. Tycker det är rätt så tråkigt att Naughy Dog gjorde ett racing spel av Jak serien än att göra en Jak 4 eller nåt.

Spelet har en story som är ganska menningslös. Jak, Daxter och deras vänner förgiftas av ett vin som den döda Krew hade planerat. Dom tvingas delta i en racer tävling och om dom vinner hela tävlingnen så får dom motgift mot deras gift. Under racer tävlingar så försöker en grupp av kriminela ta livet av Jak på banorna. Dom styrs av en okänd fiende som har andra planer än att vinna tävlingen. Det är inte någon spänning eller betydelse i hela storyn. Dessutom så är storyn ganska kort också.

Ändå om det inte känns som ett Jak spel så är racingen ganska rolig. Man kör i olika banor, olsvåra hinder och svängar. På banorna så finns det eco av olika färger. Om man kör in i en eco så får man en förmåga som håller ett tag. Om eco är blå så kan man ha super fart som kan få dej fram så att du leder. Gul eco gör så att man kan få ett vapen på måfå förmåga. Förmågor som missiler, granater eller kulspruta. Om skotten tar slut så försvinner vapnet. Man använder vapnen för att skjuta fiender framför sig så att dom explodera. Sedan så är man ett steg närmare ledning.

Man kör inte bara race tävlingar. Det är också små tävlingar där man kör i olika varianter. Som att fånga flaggan, deathmatch eller fånga föremål. Hade varit bättre att man inte körde bil för allt det där.

Vad som är väldigt bra är att Jak och alla andra karaktärer ser ut som dom ska göra. Det är
Naughy Dog stilen som dom har och det ser man direkt i ett Jak spel. Daxter är lika rolig och Jak ser mycket coolare ut nu än från dom andra spelen. Hans personlighet är grym.

Grafiken är lika snygg som dom andra spelen. Dock ser den inte ett dugg annorlunda ut.

Spelet har också extramaterial och multiplayer läge. Extramaterial så finns det bland annat kommentarer av skaparna som pratar om spelet. Rätt så intressant. Multiplayer är ingen alls vid den här tidpunkten och det är synd att man inte kan spela det.

Musiken i spelet är en ny mer rock och det låter rätt coolt.

Jak X är rätt underhållande men det hade varit så mycket bättre om Naughy Dog hade inte gjort det och i istället göra ett äkta Jak spel. Racingen är också rätt enformiga och har inte så mycket möjligheter. Personer man möter är ungefär samma motståndare man möter hela tiden.

Grafik 8
Spellbarhet 5
Musik 8
Hållbarhet 5

Plus
Filmerna, vällgjord racing och bra musik.

Minus
Menningslös story, enformiga tävlingar, inte många motståndare och inte många förmåger.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10