Svenska
MEDLEMSRECENSION

Bit. Trip Runner

Vad får man om man korsar Mario med Forrest Gump? Efter att ha spelat Bit Trip Runner vet jag svaret. Commander Video, för precis som Forrest kan han inte sluta springa när han väl har börjat, och likt Mario springer han genom några av de mest genialiskt konstruerade banorna spelvärlden har skådat.

Där slutar emellertid likheterna med traditionella plattformsspel, för rent spelmekaniskt har Bit Trip Runner mer gemensamt med Guitar Hero och andra rytmbaserade spel. Med några få knappar ska du få den outtröttligt löpande Forrest, förlåt, Commander Video, att hoppa över, glida under eller slå sönder hinder. I den tredje och sista världen måste man dessutom då och då ta fram en racket och slå iväg pong-bollar precis som i Bit Trip Beat, det första spelet i serien.

Det här spelet är så bra att det från och med nu borde vara förinstallerat i alla Wii-konsoler som säljs, helt enkelt för att ingen ska behöva missa det. Det vore kanske lätt att avfärda spelet som fult och gammaldags om man dömde bara utifrån stillbilder. Inget kunde vara mer fel, för ett fulsnyggare spel än det här har världen sällan skådat. Sedan måste man bara älska att Gaijin har lånat Commander Videos glidtackling från ingen mindre än Bruce Lee i C64-spelet med samma namn.

Som grädde på moset är den ljuvligt pixliga retrografiken ackompanjerad av några av de bästa bitpop-låtarna man kan höra på en spelkonsol just nu.

Köp det här spelet, det är en order och för 80 kronor är det snudd på stöld.

Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10