Svenska
MEDLEMSRECENSION

NHL 2K10

Nu har jag lirat NHL 2K10 ett par veckor och här följer en liten recension.

NHL 2K serien har som de flesta vet blivit en aningen från åkt av EA:s hockey alternativ under de senaste åren. Om vi skruvar tillbaka tiden till NHL 2K8 så var det spelet baserat på en annan typ av hockey som kändes väldigt arkadig man sköt ett skott vände hem motståndaren sköt ett och så höll det på i 3 perioder alltså ganska trist om ni frågar mig. Sen kom NHL 2K9 med en ny motor spelet kändes genast lite mer intressant man kunde sätta press i offensiv zon en längre tid och man kunde verkligen göra det patenterade Kanada målet trycka in pucken i mål helt enkelt. Gubbarna såg en aningen kutryggade ut och dem rörde sig på ett ganska konstigt sätt. Menyerna i spelet var väldigt klumpiga så där fanns helt klart utrymme för förbättring.

Nu över till NHL 2K10 har det blivit några förbättringar?

Det första jag lade märke till var att gubbarna kändes mer verklighetstrogna speciellt målvakterna som stod mer normalt i kassen nu. Teknings systemet är fortfarande en dröm att använda ja det är betydligt bättre än EA:s system. Gubbarna gräver fram pucken till skillnad från EA:s variant där man rycker till en gång och så är tekningen avgjord. Ett av mina önskemål sen NHL 2K9 var förbättrad klubbhantering i egen zon. Detta har blivit förbättrat sen 2K9. Nu kan man stänga av passningsvägar enkelt genom att använda den högra analogen när man är utan puck det fungerar alldeles ypperligt detta är också bättre i 2K:s serie än EA:s variant där man måste hålla nere ena bumpern samtidigt som man försöker få till det med högeranalogen vilket är alldeles för bökigt. I detta spelet har man även en kamera i ena hörnet i bilden där man kan se när motståndaren gör byten och när tex en gubbe kommer ut från utvisningsbåset. Menyerna är bättre än i föregångaren fortfarande inte lika bra som EA fast ändå en förbättring. Fightingen på detta är väldigt kul det också. Man har en mätare med en markör i mitten man ska till varje pris hålla den där medan man lägger in både lätta och tunga slag på motståndaren. Man kan köra Zambonin vilket är ganska kul en gång tills man fått achivementen! Där finns också 2vs2 hockey och Pond hockey vilket är ett trevligt komplement helt enkelt kul att sitta och lira. Möjligheten att skjuta från knäposition om man blir nerdragen av en i motståndar laget är också väldigt fräsigt. Man kan även trycka upp en kille mot sargen som i NHL 10 fast det funkar inte lika bra här som i EA:s men funktionen finns där iallafall vilket jag tycker är positivt! Även själva kontrollen i spelet känns mer rapp till skillnad från 2K9 där det var en viss fördröjning på allting.

Nu över till det negativa med spelet. Det är fortfarande fulare än EA:s motsvarighet. Inte många klubblag här finns endast NHL + Internationella lag. Finns även 2K "dreamteam" . Värt att notera är att i de mindre Internationella lagen heter vissa spelare Back och målvakt osv beroende på deras position. Man har inte tagit reda på personens namn vilket känns en aning nonchalant. Ibland buggar sig spelarna. Man kan inte styra dem bara glider iväg på isen en hemsk bugg om man får en kontring på sig och detta händer tex. Målvakterna är fortfarande ganska värdelösa. Det händer ganska ofta att dem släpper in så kallad "plock potatis" vilket är ett ganska stort minus. Det allra största problemet är faktiskt den så kallade Turbo knappen där man kan boosta spelarens fart under en viss tid. Denna funktionen är så otroligt förlegad så vi kan bara hoppas att man slopar den och kör på EA:s magnifika system där spelaren själv tar hand om farten åt dig. Skill sticken i detta spelet är allmänt tafatt och lämnar en del att önska. Visserligen kan man göra finter genom att hålla nere ena bumpern samtidigt som man kruxar med högra analogespaken ganska besvärligt att använda om vi jämför med EA:s variant.

Slutord: Detta spelet är enligt mig en klar förbättring sen 2K9 och kan vara värt ett köp för alla som vill stilla sin hunger efter NHL 11. Köp inte det till fullpris det är det inte värt men skulle du hitta det för 200 kronor eller billigare kan man alltid plocka upp det. 2K har fortfarande ett par punkter där man smäller sport giganten EA på fingrarna det är teknings systemet och den förbättrade klubbkontrollen i egen zon som sticker ut i denna versionen. Fortfarande en aningen opolerat men det känns som att 2K börjar komma ikapp EA något. Nu lär NHL 2K11 endast komma till Wii eftersom att man ska bygga om spelet till HD konsolerna från grunden igen vilket är lite synd jag hoppas innerligt att det kan bli något av NHL 2K12. För min del hade man kunnat spinna vidare på motorn som man har byggt upp i 2K9 och 2K10 där finns en hel del potential i dessa spelen.

Betyget står mellan en stark sexa eller en svag sjua hmm..... Jag ger det en stark sexa i betyg detta är en klar förbättring sen 2K9 det är absolut inte värt en fyra som GR:s recensent gav det tycker jag. Gillar du hockey och väntan efter NHL 11 är för stor så kan du stilla din hunger med detta liret!

Samlat betyg: 6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10