Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty Classic

Okej, så nu har dom lagt Call of duty orginalet till konsoll? Först kändes det konstigt, och att Activision var desperata och behövde pengar. Men i själva verket, så är det nästan roligare än PC-versionen. (Bara nästan.)

Jag tyckte om Call of duty. Jo. Det gjorde jag. Det var ett lyckat FPS- spel till PC ägarna. Men nu får även konsoll ägarna känna de första spelet i serien. Inte så många förbättringar måste jag säga. Nästan tvärtom faktiskt... det är mest saker som blivit sämre än med orginalet. Vi tar och börjar med Online delen.

Den är nästan rent av skräp-onödig, eftersom det är bara upp till åtta spelare online. Lite trist, och att det är samma gamla nivåer, vapen etc. Men det som är nästan ännu sämre är att det är svårt att finna någon aktiv serv, så att man äns kan spela online. Men jag lyckades spela en stor del av det, och det var ju nästan som PC- versionen.

Uh, så mycket negativt, nu får vi ta och säga något bra. Grafiken är kanske inte den bästa, men det är fortfarande riktigt snyggt måste jag säga. Vapnerna ser briljanta ut, och ingen får väl glämma kapten Foley och han givmilde kamrat, sergeant Moody. Dom är rent av usla. Patetiska Al- spelare. Dom står där. Bakom ett träd, och vrålar att man ska ta skydd. Men det är ändå roligt alla gånger.

Spelets kampanj är inte så lång, samma som på dator då, men det är ändå riktigt roligt. En sorts nyhet är att man kan röra runt vapnet väldigt fritt, fast man även kan göra det på dator. Fastän det är lite mer komplicerat. Jag njöt av Amerikanska kampanjen, lika mycket som på den klassiska versionen. Den Brittiska är inte lika skojig, och Ryssarnas är sådär.

Alla spel har dåliga moment. I alla fall dom riktigt gammla. (Okej, då menar jag inte det på ett strängt sätt.) Som till exempel när man ska rusa in med full styrka på den helt sista nivån, med en hel armé(...) av Ryssar. Vilket består av högst tio man (?). Det ser inte bra ut måste jag säga. Det finns även en annan sådan version som då händer på World at war. Men där ser det betydligt coolare ut och mer krig. (World at war kom 2008 och Call of duty kom 2003, jag vill inte känna att jag jämnför dom här två just nu.)

Spelet går inte att beställa, eller köpa från affärerna. Man måste alltså hämta den från PSN eller från Xbox Marketplace. Spelet kostar drygt 170:- kronor, men jag vet inte riktigt om det är värt det. PC-versionen är betydligt bättre, och billigare. Så jag rekommenderar inte det här direkt.

En annan sak som är lite komplicerat med den här recensionen är att det inte är så lätt att förklara spelet nu när jag har en annan recension av just samma spel, fast då inte samma version. Men jag tycker annorlunda om det här än om orginalet.

Kontrollen är definitivt ett plus, eftersom det är oerhört skojigt, och lättspelat. Men det finns ingen vibration på själva kontrollen, vilket är trist. Men när man smält in i spelet så tänker man inte på det direkt. Det är kul, det är spännande, men det kunde ha förbättras.

En annan sak som jag funderar på är att om dom ska göra PlayStation 3 version av Call of duty 2. Jag skulle bli extremt glad, eftersom det är min favorit i serien. Eller om dom skulle kunna utveckla United Offensive till 360, och PlayStation 3. Det skulle bli kul, och många skulle antagligen köpa det. Förmodligen 2:an. För det grymma Storyn:s skull.

Ljudet på det här spelet var rent av bedrövligt. Vapenljuden hördes knappt, och det kändes inte som krig direkt. Fienderna var dumma och sprang emot när man satt på huk och sköt för fulla muggar. Och så plötsligt, från ingenstans, eller från buskarna. Så kommer en tysk. Dumma fiender. Måste jag säga.

Men för att inte ge ljudet en fyra, är pågrund av den fantastiska Soundtracket. Det låter gudomligt bra, men problemet var, att inte resten lät bra.

Det var här Infinity Ward kampanj började, och som slutade det här året. Dom som tidigare jobbat med EA har nu mist jobbet, och då får vi aldrig någonsin glömma det här spelet.

Själva spelvåldet kan knappast kallas för våld. Spelets nu så kallade "brutality" låter bara fånigt. Fienderna faller mot marken, och när man nu innan träffar stackarn som du valt att döda, så kommer det inte mycket blod. Och det är det som gör spelet lite små lamt.

Spelet är bra, men definitivt inte ett köp just nu. Om recensionen var kort och så, så är det bara att ta en titt på den första versionen av det här spelet._Captian Price

Sammanfattning:Ruttet Online spel, men det är ju trots allt Call of duty.Kul spel, men när man nu spelat klart det. Känns det inte värt att starta igen.

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 7/10

Grafik: 7/10 Ljud: 6/10 Spelbarhet: 7/10 Hållbarhet: 6/10

Plus: Fortfarande charmigt och lite snyggt, Lättspelat, Mycket bra och enkel spelkontroll, bra musik, högt tempo.

Minus: Ruttet Online spel, bedröligt ljud under spelets gång, Den Brittiska kampanjen är trist, samma grafik, Dåligt ljus, dyrt.

Samlat betyg: 7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10