Svenska
MEDLEMSRECENSION

Socom: U.S. Navy Seals Fireteam Bravo

För befälet över en hemlig U.S. Navy SEALs-enhet I 14 intensiva kontraterroristuppdrag runt om I världen.

Det här spelet gör ingen glad, i alla fall inte mig. Socom är ett så uselt spel att man funderar på om det är värt att spela spel på PSP:n överhuvudtaget eller om man enbart skall använda den som filmspelare. Om vi börjar sågningen sakligt då...

Grafiken är tråkig, mina tankarna går tillbaka till PSOne-tiden & titeln på spelet hade lika gärna kunnat vara Fyra nyanser av brunt. För så ser Socom ut, uppdragen i Chile går i gråbrunt, Marocko i brungrått, Indien grönbrunt & Polen slutligen i blåbrunt.

Ljudet och musiken är pampig, militärporrig, spelas av nån symfoniorkester från London och är alldeles intetsägande och menlös. Ändå är ljudet bland det bästa med spelet.

Styrningen är bänglig, bandesignen rörig och vissa uppdrag rent ut sagt frustrerande! Ibland var det svårt att förstå var man skulle och vilken uppgift man skulle utföra. Dessutom var vissa banor oerhört oförlåtande. Första Indien-uppdraget t ex, där man var tvungen att beskydda en informatör som sprang före dig som en idiot med dödslängtan! Jag vet inte hur många gånger jag spelade om det uppdraget, pest & kolera var det hursomhelst. Även sista uppdraget hade jag problem med då jag lyckades mörda min gisslan med en ljusgranat(!) under flera försök, onödigt irriterande.

För att ni skall förstå hur värdelöst svårighetsgraden ökar så kan jag berätta att jag spelade halva spelet utan att veta om att det ens fanns autosikte. Sedan tog det tvärstopp under två dagars nötande i Indien, innan jag i desperation läste om autosiktet och då gick allt lättare igen.

Som ni förstår anser jag inte hållbarheten vara särskilt hög, ni får dock ha i åtanke att jag inte spelat Socom mot andra över Wifi utan bara i enspelarläget, och det är möjligt att spelet är roligare i glada vänners lag, även om jag är skeptisk.

Jag tänkte skriva någonting snällt, om hur uppdragen åtminstone varierar från det vanliga jänkare mot muslimer/nazister, men sanningen är att hälften av terrororganisationerna är islamister och den sista polska terroristledaren är ett gammalt sovjetspöke som härjar. Klichéaktigare är svårt att bli...

För att ge en bild av hur litet ni behöver detta spel så är det roligare att spela paintball med bläckfiskgegga i hällregn än att spela Socoms krig! Jag förstår inte hur Zipper Interactive tänkte. Detta är en digital pina.

Samlat betyg: 2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10