Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Skrivet av: Urukaj   2010-04-19

Omedveten om att spelet ens existerade gick jag förbi en spelaffär och det visade sig ha release just den dagen, vilket spel?

Spelet som var banbrytande inom genren RPG-spel, spelet som idag är närmast legendariskt, spelet som heter The Elder scrolls IV: Oblivion.

Man börjar med att skapa sin egen karaktär, inklusive val av race, class, och birthsign, allting kommer att påverka din karaktär, direkt efter det kastas man in i ett äventyr som aldrig verkar sluta.

Dina val du gör under spelets gång kan påverka utgången, och händelseförloppet för mycket.

Ditt liv tar sin början i The Imperial City prison där du sitter fängslad av oklara skäl, då du får ett oväntat besök av självaste kejsaren av Tamriel och med lysande röstskådespel av Patric Stewart förklarar han att du är av stor betydelse för hela Tamriels framtid.

Det är då ett långt och episkt main quest som kommer att sätta ens skicklighet på prov.

Portar till de demoniska domänerna Oblivion har öppnats över hela Cyrodiil och den hänsynslösa härskaren Mehrunes Dagon planerar att ödelägga världen i mörker och förödelse.

Endast en sann hjälte kan återfinna kejsarens sista arving, besegra Mehrunes Dagon och stänga portarna till Oblivion för gott.

När man lämnar fängelset och ser världen första gången så glöms det mörka och hemska fängelset då man blir bländad av de vackra miljöerna, och de väl designade varelserna.

En otrolig känsla får man när man faktiskt kan påverka en del av det som händer och kommer att hända framöver i spelet, och inte som många andra linjära spel där händelserna redan är planerade och man själv bara glider med och tittar på.

Är du trött på att bli klar med ett spel snabbt, så skaffa detta så håller du dig sysselsatt en bra tid framöver (Jag spelade spelet ett halvår när det kom ut) eftersom det är ett näst intill oräkneligt antal quests du kan välja att göra.

En del quests går ut på att någon ber dig gå och säga något till en person, men vissa är långa, spännande, och fyllda med tvister.

Dessutom så påverkas din sociala status i samband med vad du gör och vad du väljer att bli, vilket man känner av när man kommer in i städer och du kan bemöttas av vakterna med ett "Good day sire" eller ett "Stop right there criminal scum" och sedan kommer adrenalin pumpande hostile-sekvenser som faktiskt är riktigt najs.

Är du trött på att inte kunna din class fulla kapacitet?

Problem solved, det finns guilder där man övar upp sina färdigheter genom serier av quests fyllda med spänning och tvister, i samma takt som du gör spännande quests, blir du mer och mer insatt i din class.

Man kan föresten vara hur många classes man vill.

Sen får man inte glömma att ta en break från att lösa quests och ägna lite tid åt att upptäcka den otroligt vackra och välgjorda världen, och prata med folk från olika städer, på så sätt kan man erfara mängder av upplevelser och skatter.

Mitt personliga omdöme är att The Elder Scrolls 4: Oblivion är det bästa spelet jag spelat, och jag har spelat spel sedan jag var 4 år.

Har du inte spelat det här spelet så börja så fort du får tillfälle och berred dig på ett äventyr som kommer få dig att lyfta från stolen.

Medlemsrecensioner109
Samlat betyg: 9.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10