Svenska
MEDLEMSRECENSION

Dragon Age: Origins

Tänk dig att du inte bara spelar ett spel utan att du fastnar i det så djupt så du känner hur dom olika karaktärerna känner sig. Ledsna? Glada? Arga? Tänk dig ett spel med en spelvärld mer facinerande en Tamriel! Tänk Dragon Age: Origins.

Allt börjar med att du får skapa din karaktär. Alv, Dvärg eller människa. Fattig, Rik, kunglig. Från stad eller skog. Varje val ändrar historian som du börjar med. Eftersom att det blir lite svårt att berätta om alla bertättelser i spelet berättar jag om min Karaktär.

Allt börjar med att jag, en stads Alv, medelrik, ska gifta mig. Men redan innan bröllopet så upptäcker jag en människa som uppför sig som ett svin mot stadens alla invånare, mest kvinnorna. Jag försöker be honom trevligt att lämna alla ifred, men han bara skäller tillbaka. Då, utan förvarning, kastar en av kvinnorna något i huvudet på honom och han faller medvetslös till marken och hamnar där. Min medhjälpare ser då att han är någon sorts prins eller kung och han blir livrädd, men vi lämmnar bara mannen och går. Bröllopet börjar snart.

Under bröllopet kommer samme man tillbaka och är elak mot alla där, jag medelar honom att det är ett bröllop och ber honom irriterat att lämna oss ifred. Då smäller han till mig och jag faller medvetslös ihop.
När jag sedan vaknar får jag reda på att han har fört bort alla dom tre kvinnorna som var på bröllopet, jag bestämmer mig, tillsammans med staden, för att störta denna människa som uppförsig såhär.

Och pågrund av detta står jag nu, med Allistair och Morrigan vid min sida och blickar ut över Redcliff city. Solen smälter samman med horisonten och allt ser så underbart ut. Om nu inte Darkspawns hade funnits hade detta varit en dröm.

Darkspawns är fienden genom spelet. Det är en armé av monster av alla de slag, alla leds av en Arch Deamon, en drake ser den ut som men den är egentligen en demon.

Spelet handlar mest om att man på grund av olika omständigheter blir upptäckt av Duncan, en som letar efter rekryter till grey Warden som är ett brödraskap aav skickliga krigara som har i uppdrag att utrota darspawn och Arch Deamon. Du tas till Ostagar där du blir tränad till en äkta Grey Warden.

Jag har säkert inte ens fåt med en hundradel avv allt innehåll i spelet eftersom att det är så stort. Ett bättre rollspel får du leta efter. Tyvär så ligger ju grafiken lite efter sin tid eftersom att spelet har varit under utveckling i 5 år, men det är också det enda. Ett självklart köp.

Grafik: 7/10
Ljud: 10/10
Hållbarhet: 10/10

+ Grymt mycket innehål, många valmöjligheter, grymt röstskådespeleri och ljud.¨
- Gammal Grafik

Medlemsrecensioner17
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10