Svenska
MEDLEMSRECENSION

Test Drive Unlimited

Jag har aldrig varit något fan ALLS av racing. Vare sig i spel eller verkligheten, jag har aldrig tyckt om det. Men det finns en annan genre som jag avgudar.
Nämligen free roam-genren. När jag första gången körde GTA 3 i mina yngre år möttes jag av våld och svordomar. Även om jag vet och visste att detta bara inte var rätt, gillade jag det. Mycket. När detta senare mixades med racing-genren, blev jag glad, och tänkte "Det här måste jag skaffa"!! Och nu, 3 och ett halvt år senare, sitter det nu i min Xbox. Det blev liksom aldrig av, men nu är det införskaffat.
Spelet börjar på en flygplats, och din oerhört svåra uppgift är att välja en karaktär du gillar.
När du har valt, åker denna person på en gång med första bästa flyg, till Oahu, en ö i Hawaii. Där hyr du en bil, och sedan går du och letar efter ett hus att köpa.
Jag möttes på en gång av en ganska dålig bilfysik, som kändes väldigt stel, men så fort jag ändrade till cockpit-kameran kändes allt bättre. Jag märkte hur mäktig grafiken var, även om spelet nu är en aning föråldrat, men ändå: Wow.
Det tog väl ungefär en kvart för mig att hitta första bästa hus, inte bara för ovan kontroll, utan för den enorma världen. Oahu är helt sjukt enormt. Och när jag gick in på kartan såg jag Honolulu, en relativt stor stad, som bara var en prick, kanske en hundradel, av hela ön. Ännu ett wow-ögonblick.
Pengar är en faktor i Test Drive Unlimited. Du behöver det självklart för allt, bilar, hus, och tuning av bilar.
---------------------------------------------

Och det behövs mycket av det.
Allt är sinnsesjukt dyrt i Hawaii, och det är inte det lättaste heller att tjäna cash. Även om man får cirka 20,000$ i början av spelet, räcker det inte långt alls.
Att bara hyra en billig bil kostar 2,000$. Att köpa en kostar minst 30,000$. Och ett hus kostar det multiplicerat med tio.
Så det är upp till dig att vinna race och till sist ta dig till toppen.
Men det är en lång väg dit.
Tyvärr så är racen mycket enformiga, och det finns bara tre stycken olika sorter att välja mellan. Sen finns det andra sidouppdrag som att skjutsa personer, och att frakta andras Ferraris till en kontakt (Vilket man tjänar ofantligt mycket pengar på).
Det finns också helt otroligt jobbiga irritationsmoment i spelet, som när du skjutsar en tjej till en destination, och om du råkar stanna precis utanför destinationen, med en sekund i behåll, förlorar du. Och när du precis har kört i en halvtimme till en bilaffären, är polisen på dig efter att du råkat snudda en annan bil i farten.
Detta betyder självklart att du måste köra bort därifrån.
Även om poliserna tyvärr också är dumma, och åker av vägen och dylikt, så har du fortfarande kvar din wanted-level där uppe på skärmen, och allt du kan göra är att åka ännu längre bort.
Och vips, så är man en halv mil mitt ute i ingenstans igen. Bara att köra tillbaka. Detta är något som gör TDU delvis extremt frustrerande, och gör att du vill slå kontrollen i bordet. Men även om detta låter som att det skulle förstöra hela spelet, så händer det inte så ofta. Nu har jag givit mina ris och ros om detta spel, tack för att du läste.
------------------------------------------------

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10