Svenska
MEDLEMSRECENSION

Company of Heroes: Opposing Fronts

Dom smått galna men charmiga Amerikanerna är putsväck. Samt Axelmakten. Men nu plockar THQ in två helt nya armeér. Dom sjukt glada Britterna och dom stridsklara Panzer Eliterna.

Nu så spelar man inte som Amerika utan som Britterna. Och Axelmakten blir utbytt till Panzer Elite. Trots att Opposing Fronts är en expansion till världens bästa strategispel, så känns detta som ett helt eget spel. Två nya kampanjer, nya armeér, nya fordorn och nya möjligheter. Company of heroes: Opposing Fronts är som sagt ett skojigt strategi spel för alla WWII tokar.

Som sagt, spelet börjar med att du får välja att spela som Panzer Elite, eller som Britterna. Medans du bestämmer dig, så viner den ljuva soundtracket igenom dina öron. Den är inte lika bra som det tidigare spelet, men det är ändå lika roande att få höra lite nyare musik.
Menyns bakrund kan vara antingen en britt med ett gevär som ler glatt, eller en bitter Tysk med en FG-42 i handen.
Coolt, med andra ord.

Vi börjar med den Brittiska kampanjen. Det är en tid efter attacken på Normandie, och nu har Kanadenserna, Amerikanerna och Britterna spritt ut sig över hela Frankrike för att kunna röja på Nazister. Själv, så ska du spela som Britterna under striden om Caen. Den Franska lilla staden, som var proppfull med blodtörstiga Panzer Eliters. Dock så var Britterna inte redo när Tyskarna hade så hårt motstånd. Men du ska ändå spela den smått korta kampanjen mot Tredjeriket i Caen.

När du väl har startat, så ska du göra det din ledare säger och så ska du klara banorna lättare än hur en Tiger spränger en Sherman på en smäll. Dock så finns det bonus uppdrag, om du lyckas göra dom så kan du få medalj för det. Grafiken är dock inte lika charmig som på förra spelet. Dock så är det många fina detaljer, men också små tråkiga miljöer med mest regn och slask. Men det som är positivt är att vatten effekterna var bättre än vad jag trodde. Så dom lyckades iallafall med lika bra effekter.

Det som är tur är att Opposing Fronts, har lika bra ljud så vi behöver inte oroa oss för det. När en Jagdpanther rullar förbi dom leriga vägarna kunde inte blivit bättre. Eller det realistiska ljudet från dom rostiga gevären.
THQ did it agian! Kan man säga...

Det som är en ny grej med Britterna är att dom kan nu bygga, eller snarare gräva skyttegravar. Det kostar inget, men det kan ta ett litet tag innan skyttevärnet är klart.
Ett bra tipps är att bygga så många kanoner och skyttegravar runt din HQ, och kom ihåg att alltid ha skyttegravarna fulla med soldater. Då är din HQ i säkerhet. Ibland då...
Britterna har nu inga skojiga hus som sitt högkvarter utan nu har dom en stor lastbil som dom kan föra runt och lägga vart som helst. Samma sak är, om du vill bygga Tanks och Infanteri, så måste du köpa en lastbil som kommer att komma och så får du välja position till den.

På något sätt så känns det lite små trist när man spelar som Britterna. Dom har trots allt många möjligheter och dom är bäst på att skydda, men när det inte kommer några fiender så kan man lika gärna sjunka ner i stolen, och sedan bara somna och vakna när striden är över. Och ni har segrat.
Eller så har Panzer Eliterna varit smarta nog att dom har bombat och sedan attackerat med full styrka. Men AI:n är inte alls så smarta. Men som tur är, så spammar dom inte Jeeps så vägarna är fulla med gröna Jeeps.

När du tjänat tillräckligt med XP, och att du valt en grupp så ska du väl ta och välja lite saker till din armé. Min favorit är "Defense", där man kan få en Gliderflygplan att landa, och att den skickar ut antingen smuttiga pansarvagnar. Eller listiga rödbasgrade kommande trupper. Dom har ett vanligt vapen: En ljuddämppad Sten. Då kanske ni undrar varför jag sa "Sten" men i Engelskan så uttalar man Sten "Störn" som jag sa i min Call of Duty recension.

Det som är så bra med Opposing Fronts är att man kan spela igenom två kampanjer. Men dom kampanjerna är på tok för korta. Men nu över till Panzer Elites story.

När man spelar som Panzer Elite, så ska man uppleva Operation Market Garden. Men denna gång så ska man inte spela som dom envisa Amerikanerna, utan som dom skojiga Tyskarna. Nazisterna vann trots allt den Operationen, som gick åt helvette för Amerikanerna. Men denna kampanj är mer underhållande och snyggare än Britternas.

Spelet hade sin otroliga charm, men striderna blir värdelösa mot slutet där man är för säker för seger. Men spelet är trots allt stört kul. Om du nu råkar äga Company of Heroes, så kan du spela som Amerikanerna och Axelmakterna i Opposing Fronts.
Varför inte spela Skrimish, som två Amerikanska armeér, två Brittiska armeér mot två Panzer Elite armeér och två Axelmakt armeér. Det blir både hysteriskt underhållande och super episkt.

Så jag rekommenderar spelet till alla PC ägare. Det är en godkänd expansion som hade mycket att erbjuda men småfel och dom kolosalt långtråkiga stunderna.

En annan positiv sak med Panzer Elite, är att dom kan bygga starkare och mer stridsvagnar. Vilket är kul för dom som älskar hårdsaker. Dock så kan dom inte bygga några skyttegravar, och dom har inte mycket Infanteri men det gör inget om du har Axelmakterna vid din sida.
Som på förra spelet så gillar jag inte röstskådespelarna så jättemycket. Tyskarna snackar Engelska på ett sätt så att det låter som Tyska men ändå inte. Och Britterna låter lite konstiga ibland.

Men köp detta spel, både kul och grafiskt sätt riktig snyggt. Billigt på många olika affärer, och kom ihåg. Ha första Company of Heroes så att du kan spela som Amerika och Axelmakterna. Om inte, inte lika kul. Spelet för på så sätt en stark sjua._Captian Price

Sammanfattning:Kul spel med två hela kampanjer och fler möjligheter. Men spelet har dock inte samma charm som föregångaren. Men annars, en godkänd expansion.

Testad version: PC

Slutbetyg: 7,2

Grafik: 9 Ljud: 8 Spelbarhet: 7 Hållbarhet: 7

Plus: Fortfarande riktigt snyggt, två hela kampanjer, suveränt ljud, perfekta ljudeffekter, skön musik, högttempo, Skojig Skrimish, blir roligare om man äger första spelet.

Minus: Trist spelkontroll, trista miljöer, blir helt värdelöst mot slutet, kort kampanj, tjatiga röstskådespelare, kan bli långtråkigt, Fortfarande korkad AI.

Samlat betyg: 6.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10