Svenska
MEDLEMSRECENSION

Company of Heroes

Världens bästa strategispel. Med både perfekt ljud, ljus, grafik med mera. Trots brister så råkar det vara så att Company of heroes är ett av det bästa spelen jag någonsin kört.

Jag är närvös. Två av mina Sherman stridsvagnar har förvandlas till skrot och brända små delar. Fyra av mina Ranger grupper har också blivit ner mejade. Av en Tysk Tiger stridsvagn. Mina Shermans har aldrig någon chans mot fiendernas mäktiga monster maskin. Jag vänder mig mot min bas. Jag vet att jag kan det här. Jag kan strategi. Jag tänker, funderar hur mina soldater ska få Tiger tanken att fly eller helt enkelt få den att smälla.

Här kommer dom. Mina smått skadade trupper från den tidigare attacken. Drygt tio grupper anföll Tyskarnas "Command Post". En och en halv kom tillbaka. Som tur var, så lyckades dessa soldater överleva när mina kamraters M2 Pershing stridsvagn, fick Tysken att retirera. Jag byggde en Sherman Crocodile medans min Pershing var på väg. Tyskarna hade lyckas ta sig igenom mina minfält trots ett antal förluster för dom. Tigern. Tigern hade nu öga mot öga med min Crocodile. Tigern avfyrade sin döds kanon som direkt träffade Crocodilens motor och poff den var i bitar. Den la sikte mot min HQ. Just då kom min M2:are som lyckades jaga bort Tysken från min bas och sedan, så lyckades vi segra.

Ugnefär så här kan en helt neutral strid se ut i Company of Heroes. Som sagt, så är uppdraget simpelt när det gäller Online eller Skrimish. Ta över "Command Posts" eller besegra fienderna som antagligen Amerikanerna eller som Tyskarna. Tyskarna är nog bättre än Amerikanerna, beror på vilken sorts strategi man använder. Men om du är mer som en "Skyddare" eller Defender, så är Amerikanerna bäst på det.

Spelet har också en kampanj, där man endast kan spela som U.S.A.
När du satt igång spelet så börjar allt mitt under invasionen av Omaha Beach. Alltså D-Dagen. Du kanske tror att denna inledning kommer att vara typisk och enfomig. Men dock så är den inte det. Det är en kraftfull och maffig inledning till ett sådant bra spel.

Spelet har såklart någon sorts huvudperson. Det är två stycken. En yngre som är Kapten och sen den andra, lite skäggigare och som ser en aning äldre ut är Sergeant, men som senare blir Löjtnant. Kapten Mackay och Löjtnant Conti om man måste vara exakt.
Kampanjen är lång som in i hellskotta. Så du kommer att förstå mer om dom här personerna.

Efter invasionen av Omaha Beach, så är det dags för dom flygburna. Då ska man ta kommando över en liten grupp med Flygburna Amerikaner som ska stoppa en Tysk konvoj som är påväg mot Utah Beach. Mer tänker jag inte berätta. Fast när du väl har spelat spelet så kommer du att tycka det är ett fantastiskt spel som du vill uppleva igen och igen och igen...

Efter dom dryga 15 uppdragen som var ungefär 10- 15 timmar lång så finns det andra allternativ att spela. Som till exempel Skrimish eller Online. Skrimish är nog det roligaste efter Online. Där så får man välja vilken mapp man ska spela på, sedan lag och hur många AL spelare som ska vara med. När du valt allting så är det dags för strid.
Du börjar med en HQ och ett par Bunkrar, sedan en grupp med Ingenjörer. Spelet har mycket underbar känsla som många PC ägare måste få uppleva och känna.

Miljön är så bra att det nästan känns som att spelet är tre år nyare än vad det egentligen är. Grafiken är detaljerad, samt är ljuset perfekt så det finns inte mycket att säga om det. Coola ljudeffekter som skulle kunna ha hämtats från en verklig strid. Ropen från dom döende soldaterna kan få en att rysa. Tills en sjukvårdare kommer skuttande till den skadade och bär iväg honom till basen igen.

Det finns drygt tre olika grupper som du ska få ta beslag på. Tyskarn har olika än vad Amerikanerna. Men iallafall, Tyskarna kan anävndas av "Blixt Krig" eller något helt annat. Amerikanerna kan ha "Airborne" eller så kan man kalla in Ranger grupper.
På tal om Rangers, båda armeér har en special styrka som består av elite soldater. Som Rangers till exempel, dom har Bazookas, och så kan man uppgradera Thompsons till dom. Tyskarna har Stormtroopers. Inte dom från Star Wars, utan "SturmTruppen". Dom kan uppgradera dom kraftiga Panzershreaks och MP-44.

Trots att kampanjen kan bli långtråkig så kan man annars strunta i den och spela Skrimish som jag här ovanför sa. Company of Heroes är hittils världens bästa strategispel, som alla borde köpa. Spelet kom ut 2006, och måste ha varit det bästa spelet från det året. Så, ledsen Call of duty 3, du får sänkas neråt från 1:a platstronen.

Som jag tidigare sa, så hade Company of Heroes skrämmande bra ljus som verkligen väcker upp liv i dom gröna miljöerna. Skuggningen är perfekt, och det beror på vilken inställning du har på.

Du kan även göra såkallade "Bombing Runs" det är när ett flygplan kommer och släpper ner ett antal bomber. Använd det smart så att man inte bombar helt fel.

I Company of Heroes, så finns det ett antal korkade fodorn. Så som den Amerikanska Willys Jeep som är smått klumpig och inte så bra. Bra mot Infanteri, men mot den blodtörstiga Panthern så blir det "Bye Bye". Dock så är Jeeparna billiga och Al spelarna brukar lungt spamma hundratals med Jeepar så det bara blir trafikkaos i bilvägarna, eller landsgård vägarna. Tyskarna har inga förbaskade Jeepar, nädå. Dom är små skojiga Mopeder istället. Dom är något bättre i jämn förellse med Willys Jeepar.

Som många kanske vet, så var Company of Heroes gjorda av den Kanadensiska företaget: Relic Entertainment, och som blev utgiven av THQ.
Dock så är spelet från 18+ av PEGI, men det kan vara för yngre av andra. Spelet är trots altl väligt så våldsamt där dom både svär och sprängs i små bitar.

Jag rekommenderar stort detta spel till många Gamers. Köp det eller om du redan köpt det. Så, är det väl ganska bra troligtvis. Ett riktigt spel för strategi tokar. _Captian Price

Sammanfattning:Grymt strategispel från 2006, med häftiga effekter samt grym grafik. Riktig Andravärlds kriget känsla säger jag bara.

Testad version: PC

Slutbetyg: 9/10

Grafik: 10/10 Ljud: 10/10 Spelbarhet: 10/10 Hållbarhet: 9/10

Plus:Sjukt snygg grafik med många maffiga detaljer, Grym krigskänsla, maffigtljud, Simpel spelkontroll, Lång kampanj samt oerhört skojig Online och Skrimish, Grymma strider, Bra musik, Högt tempo samt ursköna miljöer, Perfekt ljus.

Minus:Mindre utmanande på slutet av ett storslaget slag.

Medlemsrecensioner7
Samlat betyg: 9.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10