Svenska
MEDLEMSRECENSION

Uncharted 2: Among Thieves

Skrivet av: theDman   2010-03-20

Nathan Drake. En oerhört charmig kille som vet hur man hanterar svåra situationer. Med hjälp av rikliga mängder eldkraft och en apas fysik. I uppföljaren Uncharted 2 sparar han inte på krutet den här gången heller och hela spelet kan sammanfattas som en intensiv explosion av kulor. Men oroa er inte, det är bra mycket bättre än vad det låter.

Spelet börjar lugnt på en en medelhavs ö där Drake sitter och smuttar på en öl. Innan varken han eller jag vet ordet av är vi indragen i en skattjakt och följer Marco Polos fotspår. Storyn är ganska simpel i grunden men är ändå oväntat spännande, mycket tack vare bra berättande och lysande skådespelare. Så jag tänker inte avslöja mer än så.

Det första som slår en är, inte helt oväntat, grafiken. Den är precis lika fenomenal som alla hävdar, om inte snyggare. Att alla cutscenes i spelet körs direkt från gameplay-motorn, som ser galet bra ut även på nära håll, säger hur avancerad grafiken faktiskt är. Jag vet inte vad jag ska säga annat än att allt ser förbaskat bra ut. Banorna är varierande och utspelar sig över hela jorden och jag blir lika hänförd varje gång jag kommer till en ny miljö. En personlig favorit är den lilla staden i Tibet som är högt beläget på de snöklädda topparna. Det är bland det vackraste jag har sett i spelväg, än så länge.

Om vi går över till ljudet så håller även det hög standard. Skotten smäller och allt ljud runt omkring låter som det ska. Det är kristallklart ljud rakt igenom. Rösterna är, som jag nämnde tidigare, oerhört bra och den skämtsamma dialogen finns genom spelet funkar bra utan att bli töntig. Musiken är också väldigt bra och pampig som bara den. Startmenyn-musiken är fortfarande en favorit.

Hur funkar styrningen då på denna skjutglada apa? Alldeles ypperligt kan jag säga. Kontrollen är väldigt simpel och man kan i ett nötskal säga att man skjuter och tar skydd, med eventuella rullningar när det behövs. Det är lätt men oerhört tillfredsställande. Jag kan också säga att det är det mest "lättsiktade" spelet jag har spelat på PS3.

Uncharted 2 gör nästan allt rätt och det är ett av de få spel jag har klarat av i en sittning. Jag kunde helt enkelt inte slita mig. Uncharted 2 är nästan som att se en bra actionfilm, fast det är inte Metal Gear Solid i en annan förpackning, för här får du faktiskt spela mer än vad du får se filmer. Och det är precis det jag älskar.

Medlemsrecensioner41
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10