Svenska
MEDLEMSRECENSION

Final Fantasy XIII

Efter 80 timmar är fem års väntan och längtan över. Det trettonde final fantasy är slut. Bossen besegrad och världen räddad!
Till skillnad från andra recensioner tänker jag inte gå in på handlingen(som fö är väldigt bra) , Utan berätta om spelets för och nackdelar.

För det första. Ja, spelets första timmar är väldigt linjära. Fast det var ju FF 10 också. Men när man sedan når Grand Pulse är friheten du känner igen från dom andra FF tillbaka. Här kan du rida Chocobos, leta gömda skatter och ta sidouppdrag. Underbart.

Fightingsystemet har både för och nackdelar. I och med att du styr endast en karaktär blir det ju så att man hittar sin favorit och sedan spelar med den. I mitt fall Cloud look-a-liken Lightning. Detta i sin tur gör att man bara kan använda hennes Eidolon-summon.
Vilket gör att man aldrig får se de andras summon om man inte tar sig tid att byta huvudfigur. Lite tråkigt. Fast annars gillar jag systemet som ger ett oerhört flyt i striderna.

Nånting som jag är oerhört besviken på är dock musiken. Jag lyssnar ofta på Eumatsus magnifika verk till serien, med sjuan som höjdpunkt.
Här minns jag knappt hur nåt låter efter att ha låtit spelet vara av en stund,
Och VARFÖR Square, ta bort den ikoniska victory fanfare!?
Det mest idiotiska jag varit med om i spelsammanhang!
Den där lilla truddeluten har varit med sedan seriens början och gav verkligen den där unika FF känslan när man vunnit en fight.
Som att byta ut John williams Star wars tema mot...Turkisk kebab musik...typ.
Nä riktigt oförståligt och uselt!

Grafiken är fö jättesnygg, även när man står still och låter kameran zooma in på sin figur. Miljöerna och monstren är fantastiska och verkligen andas FF.
Så slutsatsen är att detta är ett av de bästa FF spelen sedan sjuan. Om det inte vore för musiken. Nu är de ju så bra ändå så jag måste bara utdela den där tian.
Men till nästa del vill jag ha Eumatsu tillbaka! Och städer där man kan knalla omkring och handla i butiker. För det saknar jag faktiskt också. Den här gången tillåter inte handlingen detta iofs. Men ett fantasy spel kanske inte måste vara uber realistiskt?

Gr 10-sjukt snyggt

LJ 7 VAR ÄR VICTORY FANFARE!! Fast bra röster och man tycker inte direkt illa om musiken, fast den liksom fastnar inte

Kontr 8 väldigt bra

Hållbhet 10 - Ett låångt äventyr!

Totalt 10
Bäst sedan sjuan! Och jag har spelat ALLA FF i original serien!

Medlemsrecensioner16
Samlat betyg: 7.9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10