Svenska
MEDLEMSRECENSION

Medal of Honor: Airborne

Jag sitter i ett flygplan. Ett flygplan med sina motorer som dånar, så att fienderna får sikte mot oss och börjar därmed att skjuta. Rött ljus. Alla ställer sig upp och är redo att hoppa. Mannen längst fram ber oss att vänta till ljuset lyser grönt, men mannarna tänker andra tankar. Dom vill att man ska hoppa nu eller så dör vi.
Till slut blir det grönt ljus och jag hoppar. Hoppar med alla Flygburna...

Det är en sådan tanke eller känsla som man får och känner över hela kroppen. Med en maffig inledning men med ett lite knasigt slut. Medal of honor: Airborne, bjuder på en krigs känsla jag aldrig tidigare känt i ett Andravärlds kriget spel. Så detta händer innan du sätter din fot i Italiens mörkaste nätter.

Spelet handlar om en grupp flygburna krigssoldater från Andravärlds kriget. Dock så är det bara du som är huvudroll, medans alla andra i största dels är sidoroller. När dom första fem minuterna visas så blir jag paff. Jag tycker direkt att det var oerhört snyggt och när man väl har landat på marken första gången så vill man bara hoppa igen och igen.

Den allra första nivån utspelar sig i ett Amerikansk krigsläger för Flygburna, och då ska man inte hoppa var som helst och hur som helst, istället så hoppar man i Afrikas sandiga öknar.
Man hoppar drygt tre-fyra gånger innan man vet vad själva uppdraget går ut på. Man ska alltså slå ut en hel drös med Italienska AA-batteri-kanoner. Dock så verkar uppdraget simpelt. Men Italienarna ger inget varmt välkommande.

Italiernarna kämpar till sista bloddroppen med råstiga gevär medans Amerikanerna kommer med kulsprutor och tuffa grabbar. Men fienderna är smått smarta, men ganska så enkla att döda. Om du bara tror att man ska kämpa mot Italiens folk så tror du fel. Man ska också möta dom sura Tyskarna i bland annat Frankrike och Holland. Men dom har en helt annan taktik. Tyskarna har mer soldater och till och med Tanks, som man ska försöka få slut på. Dock inget enkelt, men det ska det inte vara.

När man sitter i ett flygplan och väntar på att hoppa, så händer det något i planet. Antingen så blir någon träffad eller så dör hela rubbet. Inte du då. Banorna är långa, men själva spelet är oerhört kort. Drygt 6 nivåer att strida på.

När man väl ska hamna på fötterna när man hoppar, så kan man landa på olika sätt. Som till exempel så kan man falla på marken och så måste man resa sig upp och få av sig fallskärmet, eller så landar man väldigt bra så man kan fortsätta framåt utan problem. Och om du till exempel dör så händer det så att man får hoppa igen. Så det känns som en helt annan person man spelar som då.

Spelet har tråkigt nog lite vapen att välja mellan. Men det roliga är att man kan uppgradera dom. Från Fast reload till Drum magazine. Men dock så finns det bara tre uppgraderingar till varje vapen. Men det är ändå oerhört spännande att veta vad en Kar98k ska få för tillbehör.

Multiplayern är si så där. Det är helt skoj, spela Team Deathmach eller Capture The Flag. Känns som ett helt vanligt Call of duty eller hur? Men det som är lite roligare är att om man väljer Krauts (Tyskarna) så startar man på marken, som vanligt då.
Men om man väljer att spela som Amerikanerna så börjar man i ett flygplan och att man ska hoppa ner mot fienderna är underhållande. Eftersom man nästan kan landa vart som helst.

Som det står på baksidan av fodralet: "Hjältar hoppar, fienden faller."
Det är helt enkel logiskt om just dom här orden. Ljudet är dock perfekt, med den kraftfulla Sound tracken och dom sköna vapenljuden. Dock så är kameran smått jobbig, men den är nog lite skakig så att det ska kännas som ett verkligt krig. Och det är EA verkligen lyckats med. Det bästa Medal of honor spelet hittils.

Trots den sköna känslan och den goda grafiken så fick jag inte med mig hela kakan. kampanjen var så kort så tyvärr så får inte Hållbarheten det bästa betyget direkt... men annars så har spelet fler positiva saker att komma med. Men dom tänker jag inte berätta, utan det får ni spelare ta reda på själva.

Den allra sista banan har dom coolaste stunderna i spelet, medan nivåerna i Italien var tråkiga. Animationerna är dock väldigt välgjorda samt rörelserna. Men tyvärr så var ljuset inte så bra. Ibland så lyser ansikterna alldeles för mycket på karaktärerna.

Dock så känns vissa av uppdragen enformiga eller allmänt tråkiga. Och mulitplayern kunde ha bjudit på lite mer. Som till exempel Call of duty. Som har både coola storyn och bra multiplayer. Men annars så känns det som att vissa av företagen inte lyckas med kampanjen och mest bara fokuserar på Multiplayern. Vilket är synd, eftersom storyn är viktigast.

Under laddnings tiderna så är det en bild på den vanligaste fienden som kommer att dyka upp på nivån som väntar dig. En Tysk som ser helt överdriven ut kallas för Storm-elits. Dom är Nazis med gasmask och en MG-42. Det ser då och då ut som en parodi eller något liknannde. Som om EA försöker att göra en svår fiende så spelet får svårighet.

Och en annan upplysning är att på en bana så rullar en Sherman stridsvagn mot en sprängd Tiger tank.
Dom flesta vet antagligen vad jag tycker är konstigt. För ni som inte vet får veta det nu:
Tiger Tanks var ett av dom mest fruktade strids vagnarna under hela Andravärlds kriget. Den hade en 88 millimeters kanon som kunde klå vilken annan tank som helst. Svåraste motståndet var antagligen dom ryska T-34:or men nu snackar jag om Sherman vs. Tiger. En Sherman var en Stridsvagn som var enkel byggd och den var mest bara bra mot Infanteri. Mot Tigrar hade den inte en chans. Och Shermans var däremot väldigt små.

Så det jag menade var att på spelet så kör en Sherman på en Tiger för att rensa vägen åt resten av konvojn. Så när kameran visar uppifrån så var Sherman tanken en stor bit strörre än Tigern. Inte för att nån bryr sig men dom som älskar historia kanske tycker det ser en aning konstigt ut.

Som sagt. Spelet var enormt bra som många andra spelare bör skaffa. Mycket att upptäcka, snygg grafik men ändå kort kampanj och medelmåttigt Multiplayer läge.

Inte ett mästerverk men ändå inte ett dåligt spel. Det förtjärnar en klockren nia. _Captian Price

Sammanfattning:Snygg grafik och det oerhört höga tempot får Medal of honor: Airborne att se snyggare ut än det egentligen är.

Testad version: Xbox 360

Slutbetyg: 9/10

Grafik: 8/10 Ljud: 9/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 7/10

Plus: Snygg grafik, smart upplägg, Fantastiskt bra ljud och musik, mysigt tempo, bra animatoner, Smarta fiender, Spännande vapen uppgraderingar, stora miljöer.

Minus:Väldigt kort kampanj, lite vapen, dålig ljus, små tråkig Multiplayerdel, Sjuka fiender.

Samlat betyg: 8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10