Svenska
MEDLEMSRECENSION

Lego Star Wars II: The Original Trilogy

Alla älskade dom små lego figurerna i det tidigare spelet. Men nu är vi tillbaka till dom klassiska filmerna, och vi får nu se Han Solo som lego form.

Fastän det tidigare spelet var bättre så har uppföljaren samma kvalité. Dock så är dom äldre filmerna bättre än dom nyare. Men Lego versionen är inte den bästa. Eller jo, den är bra. Fast...ibland så kan det bli en aning enformigt med dom små trista miljöerna. Men dock så får man mer känsla av filmerna på det här spelet.
Lego Star Wars II: The Original Trilogy var inte det bästa. Men inte det sämsta heller.

Spelet har ju dom tre klassiska filmerna från 70 och 80 talet. Som kanske väntat, så är grafiken sämre och legot mindre. Det är ju trots allt en uppföljare, så egentligen så borde grafiken vara mycket bättre. Men underhållande är det. Lättare sagt än gjort.
Spelet tar sin början i den svarta galaxen och som på filmen så blir ett Rebelsikt skepp som är kallad "Tantive IV" angrippen bakifrån av en enorm monsterkryssare.
Nu när Star Destroyern fått tag i Tantive IV så börjar det rusa in Stormtroopers från Kryssaren in till Tantive. Dock så är humorn likadann, så TT klarade det igen. Fastän humorn var charmigare på The Video Game.

Man börjar spela som Leia och Captain Antilles i Tantive IV. Och man ska skjuta sig igenom nivån för att sedan komma till nästa. Man kan nu även plocka upp saker för att sedan kunna öppna dörrar med mera. Dock så är spelet väldigt så färgglatt. Kontrollen är fortfarande simpel, och att man också ska finna alla Minicits som är gömda i nivåerna. Nu mycket bättre gömda den här gången...
Som sagt så måste man också hitta alla röda legoklossar så att man kan låsa upp en ny hemlighet. Men det ska jag inte berätta.

Spelet har ungefär lika många gubbar, men dom här gubbarna känns ibland lite tillgjorda. Som att det finns en hel hög med olika Stormtroopers. Alltså så finns det: Stormtroopers, Scouttroopers, Snowtroopers och alla dom där från filmerna. Men nu har TT lagt till en ny, lite underligga Stormtroopern. En såkallad "Beach trooper".
Beach trooper är en helt neutral Stormtrooper, fast nu har killen bar kropp och blåa badbyxor. Dom här Stormtrooperna kan du finna i Death Star nivåerna.

Spelet har dock små klassiska skämt som är smått skrattretande. Som till exempel när Han Solo, Chewbacca och Luke räddat Leia så ska dom ju fly ner i sopprummet. Chewbacca tycker såklart att det stinker, men Solo tänker smart och kastar ner ett ben som Chewbacca hoppar efter.
På det här spelet så använder dom också teckenspråk, fast nu så mummlar dom ljudligare så det nästan låter som att dom pratar.

En till nyhet på The Original Trilogy är att man kan nu kontrollera markfodorn, som tillexempel: AT-ST, AT-AT, Speederbikes, Sandspeeder med mera. Dock så finns skepp banorna kvar där man ska: Spränga Death Star, Få ner så många AT-AT:s som det går, och spränga Death Star igen. Det har mer kännsla på dom här banorna än från förra spelet. Då kändes skeppbanorna automatiserade, men här så kan du flyga runt hur som helst. ( Det finns såklart en gräns på hur långt man får flyga.) Men det är alltid lika trevligt att spränga Tie-Fighters med dom simpelt konstruerade X-Wings.

Spelet har en drös med nyheter, några som jag förut sa, och så finns det ett par andra. Som ett är att man får själv göra en Lego gubbe och sedan använda honom/henne på en nivå. Varför inte göra Lukes kropp med Vaders huvud? Eller Stormtrooper kropp med Leias huvud och som skuttar runt med ett lasersvärd vars färg är lila? Ja, man kan göra nästan vilken gubbe som helst.
I spelet så finns det en "Secret Character" men jag tänker inte säga vem det är. Men jag kan nu säga att den är välkänd från andra filmer. Nu så befinner man sig inte i Dexters bar utan man befinner sig i Mos Eisley Cantina, som dock inte är lika trevlig. Det kan helt plötsligt komma en stöddig civil som vill mucka gräl. Och om du nu råkar vara Darth Vader så blir det en rejäl omgång för den som står emot dig.

Om du äger spelet: Lego Star Wars: The Video Game, så kan du köpa en sak så att du kan spela som The Video Games karaktärer. Alltså endast i nivåerna, inte i Cantinan. Men det är alltid lika kul att springa omkring i Endor som Count Dooko eller unge Skywalker. Ja, det finns en hel hög med nya möjligheter som måste få testas och om du nu inte äger det här spelet, så kan du väl lika gärna köpa det? Det är billigt, men bra.

Ljudet är simpel, och inte så bra. Tyckte själv att ljudet var mer minnesvärd och skojigare i The Video Game. Men det här räddas av den stört sköna musiken.

Storyn är kort, fast antagligen mycket längre än på förra spelet. Mycket att upptäcka och utforska. Men ändå så är det så lite lego så jag nästan börjar undra om det är ett Plattformsspel med lego. Men den skönaste lego karaktären är självklart Han Solo.

Om man nu råkar gilla Lego så är det här spelet något för dig. _Captian Price

Sammanfattning:Smått kul lego spel för dom allra yngsta, men också för dom allra älsta.

Testad version: PlayStation 2

Slutbetyg: 7/10

Grafik: 7/10 Ljud: 6/10 Spelbarhet: 7/10 Hållbarhet: 8/10

Plus:Simpel spelkontroll, mycket att göra och att upptäcka, charmiga karaktärer, skön humor, skön soundtrack, smarta pussel.

Minus:Smått irriterande ljud, enformigt, enkel grafik, små tråkiga miljöer, ganska så enkelt.

Medlemsrecensioner8
Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10