Svenska
MEDLEMSRECENSION

Uncharted 2: Among Thieves

Nathan Drake är tillbaka i ett maffigt äventyr som ingen bör missa. Kolosalt bra!

Uncharted 2: Among Thieves är uppföljaren av Naughty dogs förra spel med Nathan Drake. Alltså det första Uncharted kallades för "Drakes fortune" och blev en stor hit runt hela världen.
Som kanske många redan vet så är Uncharted känd för sin grymt snygga grafik, och därför blev Uncharted 2 till 2009:s snyggaste spel. Dock så fick Killzone 2 som också är väldgit snyggt hamna på andra plats. Så det finns antagligen inte så mycket att säga om grafiken, eftersom det är världens snyggaste spel.

Nu tar vi allt från början. Nate sitter i ett tåg som just i denna tillfälle hänger ner för ett snöigt stup. Det kanske blir lite förvirrande om varför Nate har hamnat i ett sånt här läge. Men man får senare svaret längre in i spelet. Nate vaknar efter att ha antagligen svimmat och sedan börjar tåget att röra på sig. Nate sitter på en lös stol som genast rasar ner ut från tåget, och vidare ner för berget. Nate faller med stolen fast han hinner i sista sekund ta tag i en stång som hänger ner från tåget. Innan detta skedde så hade Nate fått reda på att han var skadad och han blödde från midjan.

När man väl kan börja kontrollera denna virriga Nate så ska man för sitt liv klättra upp för tåget. Man måste då och då hoppa in i tåget för att inte själv rasa med allt som faller ner. Som till exempel snö och skrot delar från tåget. Man märker att ljudet är skrämmande bra när vinden viner förbi Nates ansikte. Det känns nästan omöjligt att nån kan överleva ett sånt här fall när man är halv död. Men Nate är förmodligen så smidig och smart så att han inte dör så himla lätt.

Då och då så tänker Nate tillbaka i tiden ungefär två veckor från detta fall. Han var i en varm plats och just i denna plats så träffar man två huvudpersoner som kommer att ständigt vara med på spelet. En av dom är en kvinnlig som heter Chloe som är bär en röd tröja utan ärmar och ljus bruna byxor. Han har ljus båa ögon och svart hår. Den andra personen heter Harry Flynn. En man vars utsende ser lite gammal ut och Flynn bär ett fånigt leende och brunt hår.
Själva Nathan bär en gubbig jacka och blåa jeans. Ganska så enkelt klädd för en skattletare. Som kanske alla vet så är Nathan alltid redo för att leta efter gömnda skatter och lösa gåtor. Dock så har han ett skojigt humör och spelvärldens skönaste humor. Nathan Drake drar oftast ett opassande skämt eller bara är alltmänt rolig.

Hela spelet handlar om att Nathan ska lösa en olöst historisk gåta om Marco Polos dödsdömda färd till Kina. Marco hade med sig 14 fartyg och 600 passgerare, men anlände hem ett halv år senare så kom det bara ett fartyg och 18 passagerare. Denna gåta får till och med Nathan att klia sig om huvudet. Men det kommer såklart fiender i vägen. En ond rysk ledare vars namn är Zoran Lazarevic försöker smyga efter Nathan och hitta Marco Polos skepp innan Nathan. Men Nathan är inte ensam när han beget sig till Borneo. Han har med sig en livlig gubbe som heter Victor Sullivan men hans smeknamn är Sully. Han kommer att hjälpa Nathan att hitta dom försvunna skeppen.

Men tråkigt nog så hittar ryssarna dom först och Nathan får reda på att Marco Polo sökte efter en sten som kallades för "The Cintamani stone" och Nathan försöker nu hitta den. Men det blir dock inte så lätt.

När man ser dom första sekunderna av Borneo så vill man bara se mera. Mera. Och mera! Eftersom den grymt snygga miljön ser verkligare ut än någonsin. Men Nate behöver inte skutta runt i Borneo alla dagar, utan måste hitta ett tempel i Nepals huvudstad.
Det blir mycket skjutande med ett antal vapen, och mycket forskande och letande. Dock så är det inte lika mycket pussel som jag hade hoppats på. Men som jag sa så är miljöerna så snygga att man nästan bara vill upptäcka det.

Ljudet är brilljant samt Kontrollen. Alla skickliga röstskådespelare passar bättre än tidigare förut. Med Nathans förståndiga men ändå lite småskraja sätt att tala får dig att känna en hel del andra känslor om honom. Nathan Drake är faktiskt ett av världens coolaste och grymmaste spel kataktären någonsin!
Samt så har den snygga bruden Chloe en Australiensk brytning som också passar henne perfekt.

Det finns såklart nackdelar i bra spel också. Som på Among Thieves så är det alldeles för mycket autommatisering som i tillfällen där man behöver bara trycka på en knapp så gör Nathan flera saker samtidigt. Spelet har många mellansekvenser men det är förståst ingen nackdel, fast ibland så kan det bli lite långtråkigt med så mycket film.
Som tur är så har spelet ingen bökig kamera som i Tomb Raider spelen utan här så har den perfekta rörsellser som bara är helt magnifikt.

Nu till ett av spelens höjdpunkter. Inte Kampanjen då, fast kampanjen är spelvärldens viktigaste så menar jag Multiplayer.
Som sagt. Efter att ha klarat dom 22 uppdragen så är det dags för lite Online slakt. Det är ganska så simpelt, man tar en serv som funkar och sedan behöver man bara vänta tills alla spelare är redo. Lagen är detsamma, eftersom det blir slumpmässiga lag. Man får såklart välja någon av karaktärerna från spelet, eller skaffa Map packs där man kan spela som till exempel en Helghast eller någon Resistance mutant.
Oftast väljer jag Nathan med en Ak-47, AK är antaglien spelets bästa vapen så jag använder den alltid. Ständigt. Men då och då om man hittar ett raket gevär så vill man ju ha den istället...

Det ser smått skojigt ut när en hel massa Nathans kutar omkring och prickar Sullys och andra gubbar. Så då tycker jag att Onlineläget är ett av dom bästa.

Uncharted 2: Among Thieves är ett av världens bästa spel som alla PlayStation 3 ägare bör ha i sin spelsammling. Ett mästerverk. Om jag får påpeka._Captian Price

Sammanfattning:Världens bästa grafik blandat med världens bästa humor blandat med Nathan Drake. Ingen soppa. Nej. Ett mästerverk!

Testad version: PlayStation 3

Slutbetyg: 10/10

Grafik: 10/10 Ljud: 9/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 10/10

Plus:Grym grafik, Spännande story, skönaste humorn och karaktärerna, härliga miljöer, bra multiplayer, mycket att upptäcka, högt tempo hela tiden, perfekt ljdumix oxh musik, livligt, Perfekt ljus.

Minus: För automatiserat, få vapen, små multiplayerbanor, få pussel.

Medlemsrecensioner41
Samlat betyg: 9.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10