Svenska
MEDLEMSRECENSION

Star Wars Battlefront II (2005)

Välj ett lag, välj en klass, välj en plats att börja på, ödet ligger i dina händer.

Star Wars: Battlefront 2 bjuder på en skön spel upplevelse med helt nya banor att spela igenom och dock en bättre kampanj. Och här kommer just varför.

Battlefront 2 släpptes ut av LucasArts år 2005 och som det stod överallt så var den en stor hit, och det blev LucasArts bäst sålda Star Wars spel. Som man kanske redan vet så har spelet fler möjligheter som till exempel: Nya fordorn, rymdstrider och även så kan du spela som en Jedi eller Sith. Eller så kallas det mest bara för "Special Class". Spelet går ut på som precis som på ettan ta över eller slakta. Oftast brukar "Slakta" vara mycket roligare än att vinna striden på fem minuter. Grafiken är mycket mer förbättrad och ljuset är bra men ibland lite ojämn.

Star Wars: Battlefront 2 har nu en ny kampanj, vilket är bra eftersom Star Wars episod III Revenge of the Sith släpptes ut samma år. Då så är det självklart att en stor del av trean är med i spelet.

Kampanjen är dock en bättre variant än den som vi stötte oss på i spelet Star Wars: Battlefront, fast det som är lite trisst med den nya kampanjen är att man nu bara kan spela som Klonerna. Alltså så har Droiderna ingen kampanj, eller Rebbelerna. Så nu är det bara mellan Republikerna och Imperiet.

Hela allt börjar med en liten tränings nivå i den oranga planeten Genosis, och där så ska man göra ett par små uppdrag innan själva spelet börjar. Uppdragen är mer varierade och ibland lite svåra. Men det ger bara mer spelupplevelse och mer utmanande.
Efter den smått skojiga träningsdelen så blir det dags för att skrota lite Sepratiser i planeten Mygeeto. Mygeeto blir anfallen av Droider och uppdraget där är simpel.
Ta en sorts diamant eller någon sorts mojäng och sedan föra den tillbaka till Gunshipen. Du får även spela som den första Jedin där. Inte mindre än den hög skalliga Jedi mästaren Ki-Adi-Mundi som är dock en duktig Jedi. Det som är så positivt med special karaktären är att den har mer skills, och att livet fylls på när du dödar. Så man kan hålla på hur länge som helst. Eller inte... eftersom livet fylls på mindre och mindre ju längre du lever. Så helt lätt är det inte.

Själva kampanjen är lång och väldigt bra välberättad hur Klonerna blev Stormtroopers.
Men nu när man klarat kampanjen så är det ju så att man har upptäcket en massa nya platser som tillexempel: Mustafar, Utapau, Mygeeto, Tantive IV, Death Star och många många fler.
Den mest underhållaste banan kan antagligen vara Tantive IV eller Death Star. Och nu snackar jag om själva Infanteriet för nu är det så att man kan vara uppe i rymden i en rymdstrid!

Vi tar en kort sammanfattning, Man väljer ett lag (Tex. Rebbeller mot Imperiet.) och sedan så ska du ta ett rymdskepp, vi säger om du tog Imperiet så kan du välja mellan: Tie Fighter, Tie Bomber, Tie Interceptor och Imperial Shutell. Tie Fighter är ett vanligt attackskepp, Tie Interceptor är ett jaktskepp alltså den är snabb och är effektivast. Tie Bomber hörs på namnet, alltså en bombare, och sist men störst en Imperial Shutell som är en transport.

Det allra roligaste som man kan göra på Space Battles är att flyga in i fienders moderskepp med en transport och sedan Spawna där ifrån. Och när man väl kommit dit så blir det striden om hangaren kan man säga...
Men om man ska köra som en Interceptor eller en Fighter så ger jag ett tips. "Skjut ner bara fiendeskepp och håll positionen." Annars kan det gå åt pip svängen. Men som bombare så är det bara att bomba sönder hela fienders Moderskepp till småbitar. Eller egentligen så ska man förstöra, Command bridge, Life Support system och såna saker. Man kan dock sabba vissa av dom i själva skeppet men det är inte lika lätt.
I Skepp banorna så har man bara två klasser pärr armé. En Pilot och en Marin.

Multiplayern är helt okej dock. Ungefär som på förra spelet fast en aning bättre med fler banor. Men ändå så är vissa av banorna från ettan med. I Mos Eisley spaceport så kan man köra en viss mode. Där man kan spela som bara Heroes och Villians. Det skojigaste är som tillexempel tända eld på Leia med Jango Fett, Bemästra Sith lorden Darth Maul med Yoda eller bara flyga omkring på upptäcksvärld med Boba Fett och farsan.
Den här moden går bara att köra i Mos Eisley.

Skrimish läget är underhållande med fler banor och att man kan sätta sina egna mängder med soldater är en förbättring, men det allra bästa med hela Battlefront 2 är såklart Galactic Conquest. Hundratals planeter och flera timmar skoj med alla arméer.

Det är dock inte några nya klasser men ändå nya gubbar för Republikerna. Dom har bytt ut dom klena klonerna från tvåan mot dom häftiga Klonerna från trean. Dom ser dock bättre ut än från förra spelet.

Det finns ett små antal fler nyheter än Jedis och sånt. Som tillexempel så kan man nu för första gången sprinta, alltså springa snabbare än vanligt, kuta liksom... och sen så måste man döda en viss mängd fiende soldater för att kunna låsa upp två extra gubbar.
Men tråkigt nog så har LucasArts tagit bort en liten skojig sak. ligga ner. Det var ju kul att kunna ligga ner och pricka Rebbeler med en small Sniper. Men nope, inte lika kul pricka huvud leken här nej. Men man kan ändå fortfarande spela i första person skjutare och att man fortfarande kan ge order till sina trupper.

Grafiken var dock stark fast inte superstark, men ändå jättebriljant för sin tid.

Battlefront 2 var en mycket bättre variant av Battlefront, fast små buggar och fortfarande för små banor. Men ändå så får det bästa Star Wars spelet någonsin en svag nia._Captian Price

Sammanfattning:Kul Kampanj och den fortfarande charmiga Star Wars musiken gör spelet till en upplevlese som ingen Star Wars fantast bör missa.

Testad version: PlayStation 2, PC, Xbox

Slutbetyg: 9/10

Grafik: 9/10 Ljud: 10/10 Spelbarhet: 10/10 Hållbarhet: 10/10

Plus:Håller i åratal, Maffig ljudmix, Bra spelkontroll, helt hyffsad Multiplayerdel samt Kampanj, fortfarande bra musik, Snygg grafik och grym design, bra variation av miljö och karaktärer, rymd striderna rockar!

Minus:Lite buggigt, halvdan AI.

Medlemsrecensioner13
Samlat betyg: 8.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10