Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty: United Offensive

Jaa, då kom det trots allt en expansion till föregångaren Call of duty. Men frågan är. Var det här verkligen bättre?

Som alla vet så släppte Infinity Ward ut Call of duty år 2003. Men 2004, så släppte Activision ut en expansion till Call of duty. Och det fick namnet: Call of duty. United Offensive, och det blev inte lika bra som själva Call of duty. Grafiken är bara smått förbättrad men Online läget är däremot bättre. Men som nästan väntat så var kampanjen mycket kortare.

Infinity Ward utvecklade inte United Offensive men spelet känns ändå lite som att Infinity Ward har hjälpt till med det. Men på United Offensive så får man fler förbättringar som tillexempel att man kan köra Pansar Vagn på Mulitplayern, nya vapen och nya, bättre miljöer. Men ni kanske undrar nu varför det fick bara en sjua nu när det är så mycket förbättringar. Det ska jag berätta nu.

Call of duty: United Offensive börjar med såklart dom smått galna Amerikanerna som knasigt nog är dummare än på föregångaren. Men ändå... Det första man lägger märke till att man är i snö miljö bland en massa flygburna soldater. Bland dom så finner man tillexempel Sergeant Moody som alltid har ett gott léende på vilken situation som helst. Det allra första uppdraget är att man ska traska upp till en liten höjd och där skjuta sura nassar som kommer stormande mot er mitt i den kalla och vita skogen. Och som vanligt så slutar det med att Tyskarna kommer med väldiga monster tanks vid namn Tiger Tank, och ni måste retirera tillbaka till jeeparna och där fly iväg med Moody och Meniga Elder eller Engelsk översätt Private Elder. När du väl ha kommit ombord på den gröna Willys jeep så sprängs den andra som är bredvid dig. Du, Moody och Elder flyr tillbaka till basen och på vägen dit så hade Elder blivit träffad och han kommer inte synas på ett tag sen. Och ni kan aldrig gissa vem som sitter med utstående tänder i själva base? Jo, Captain Foley. Foley är som sagt tillbaka med sitt lika idiotiska léende men inte lika korkad som Moodys och med utstående tänder. Du ska strida på Amerikanernas sida mot tredje riket på dom mycket snyggare miljöerna än på föregångaren. Med Amerikanerna är det dock bara snö så långt ögat når. Men kampanjen är bättre än på Call of duty iallafall för Amerikanerna.

Sedan så ska du spela med dom inte så charmiga Britterna. Det är för att Price inte är med, och det är mest han som får S.A.S att se charmiga ut. Price har som sagt en grym mustach och en urläcker dialekt. Men nu till den egentliga Kampanjen. Hela Britternas Kampanj börjar med att man sitter i ett bombplan och man är på väg mot Holland. men måtståndet blir inte lätt. Tyska jaktflygplan kommer stormande med kanske hundra stycken jaktplan. Man måste byta från kulsptura till bombare och sedan till kulspruta igen osv.

Till slut när hela flygplanet som du sitter i har fler hål än en schweitzer ost så slits planet i bitar och du faller ner med fallskärm på ryggen. Du vaknar senare upp mitt på natten någonstans mitt i Holland så blir du räddad av en liten grupp med Holländare och en britt som har graden Löjtnant. Du, han och gruppen med Holländare ska slåss mot Tyskarna tills ni blir räddade av S.A.S och ni ska åka till Italien. När ni väl har kommit till Italien så sitter du din Löjtnant och en grupp med Elite soldater i en liten båt som ska precis stanna i en pytte liten hamn. Där väntar såklart Nazisterna och du ska meja ner dom med en Ljuddämpad Mk Sten kulspruta. Mk Sten uttalas inte "Sten" utan mest för "Stern" eller något liknannde.

Den Brittiska Kampanjen var tyvärr ganska så kort och jag skulle önska mer av att spela som dom. Grafiken var dock förbättrad på den Brittiska kampanjen men på dom andra så är det den vanliga grafiken. Ljudet har dock blivit mycket bättre när Ljud effeckterna låter en aning bättre än från förra spelet. Tydligen så är det samma vapen ljud men det är ingen ojämn ljudmix längre och det påverkar då Ljudet. Fast tråkigt nog så är musiken inte detsamma, vilket gör det svårare om betyget till just ljudet. Grafiken var bättre hos S.A.S än för Amerikanerna eller Ryssarna. Vilket gör grafiken lite ojämnare.

Påtal om Ryssar, Ryssarna har dock inte lika skön kampanj än från förra spelet. Där man ska strida på tråkigare miljöer fast med bättre vapen och ljud. Spelkontrollen är detsamma från förra spelet så det är både bra och igenkänt. Storyn var kolosalt kort som man klarat på drygt 4-7 timmar så det sänker lite på Hållbarheten.

Men så kommer tanken om att spela Mulitplayer. Oftast så blir man mättad på själva storyn och orkar inte någon Mulitplayer, fast nu när Mulitplayern ändå räddar hela United Offensive så blir man ju såklart spänd och vill veta om den är något bra alls. Och jo visst är Mulitplayern störkul! Bättre än på föregångaren, som hade skojig Mulitplayer den med. Men United Offensive har större miljöer bland annat Monte Casino, Battle of Bulge och många många fler. Multiplayern har nya och bättre förbättringar, som tillexempel nya Modes och att du kan styra tanks är ju en kul nyhet. Samt kan du också köra på Jeepar och Tyska bilar.

Call of duty: United Offensive var ett kul Multiplayer spel med nya vapen, tanks och modes fast med den ojämna grafiken och den tråkiga musiken så sänks spelet ner till en sjua. Tråkigt nog så får Hållbarheten en svag sjua, Fast Spelbarheten var dock den vanliga och det gjorde spelet bättre. Infinity Ward gjorde dock ett bättre jobb med Call of duty, fast Mulitplayern var bättre på United Offensive. _Captian Price

Sammanfattning: Kul Online läge fast svagheterna som den tråkiga musiken och den korta kampanjen.

Testad version: PC

Slutbetyg: 8/10

Grafik: 7/10 Ljud: 8/10 Spelbarhet: 8/10 Hållbarhet: 8/10

Plus: Grym Mulitplayer, bra ljudeffekter, hela 40 olika vapen, stora miljöer.

Minus: Ojämn grafik, lite för kort.

Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10