Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect 2

Vart jag än åker i galaxen så verkar alla vara överraskade över att jag lever. Jag själv, det vill säga Shepard, är det också. För om ens skepp blir attackerat ute i rymden och exploderar efter det att jag kastat in den siste ur besättningen, Joker, i den sista skytteln. Jag klara mig förvisso från explosionen men sen börjar min dräkt läcka in vakuum och jag är död innan min kropp har börjat brinna upp i atmosfären på en planet som Normandy, mitt skepp, passerade när det blev attackerat.

Men genom ett under så står jag på benen två år efter attacken. Allt tack vare den lite suspekta organisationen Cerberus som hittade min kvarlevor på planeten och byggde upp min kropp på nytt.
Så stor tid får jag inte att tänka över detta fantastiska som har hänt mig för basen som jag befinner mig på är under attack. Med hjälp av en kvinna som heter Miranda hittar jag en pistol och börjar kämpa mig fram genom basen och hittar snart en annan person som också försöker kämpa sig ut ur knipan, Jacob. tillsammans så fortsätter vi och förstör flera robotar som aktiverats och börjat döda människor.

Allt slutar med att jag, Jacob och Miranda lyckas fly från basen och vi befinner oss snart på en av Cerberus andra baser där jag får träffa Cerberus ledare, The Illusive Man. Han berättar att det finns ett stort hot mot mänskligheten och som måste tas på allvar, det var därför jag väcktes upp. Någon kidnappar hela mänskliga kolonier och The Illusive Man vill att jag ska samla ihop ett team och undersöka det.
Jag vet vad Cerberus är för någon organisation, jag har själv bevittnat deras experiment och jag ställer mig tveksam till att jobba med dem i början men snart så förstår jag att hotet är allvarligt och bara jag kan stoppa det.

Det första spelet var otroligt. Mass Effect var det första spelet som jag fick till min Xbox 360 och jag var otroligt imponerade av miljöerna, handlingen, grafiken och karaktärerna för att inte tala om handlingsfriheten man hade: Skulle jag vara snälle Shepard eller elake Shepard. Det är därför Mass Effect fortfarande är ett av de bästa spelen jag någonsin har spelat.

Och nu, två år senare, har jag spelat igenom uppföljaren: Mass Effect 2.

Storyn har jag redan dragit igenom. Visst, den är som vanligt otrolig och Bioware visar att de kan göra en väldigt bra story som verkligen håller och som gör att man fastnar. Alla de sidouppdragen som finns är väldigt roliga, särskilt de som inkluderar ens besättnings livsöde, för om man ska få sin besättnings tillit så måste man genomföra ett uppdrag där man hjälper dem med något, som att hindra att en syster blir kidnappad eller undersöka ett komplex som höll en ur besättningen fången.

Fortfarande är det handlingsfriheten som imponerar och livet omkring ens karaktär. jag kan gå in i en affär och köpa en fisk till mitt akvarium på skeppet, vilket är Normandy 2. Eller för den delen, ett modellskepp eller en karta över några rymdsystem eller varför inte, en rymdhamster.
Och som sagt, det trevliga livet omkring en. För det är väldigt roligt att tjuvlyssna på alla samtalen som pågår omkring en: Ett samtal om det finns fiskar i sjöarna på Presidium mellan två krogan eller när man besöker Illium och man hör hur en asari diskuterar börsen med en volus.

Grafiken och miljöerna imponerar. Det är otroligt häftigt att se ut över Illiums skyline och se alla skyskraporna och fordonen som far mellan dem.
Grafiken är väldigt detaljerad och miljöerna är otroligt varierad.

Detsamma kan man säga om röstskådespeleriet och är det någon som glänser när det gäller det så är det Jennifer Hale som gör ett väldigt bra jobb när hon ger sin röst till den kvinnliga Shepard.

Men det finns fortfarande en del i Mass Effect 2 som inte är så bra. Ansiktsanimationerna är vissa gånger, lite bristfälliga och att leta efter mineraler till sina uppgraderingar är väldigt tråkigt och tar en hel del tid.
Dessutom så måste jag säga att storyn ibland känns för snabb, för jag tycker faktiskt att slutet kommer för snabbt men det är ändå härligt att man den här gången åtminstone kan fortsätta spela efter att huvudstoryn är slut.

Sammanfattningsvis så kan man säga så här: Mass Effect 2 är inte ett helt perfekt spel, det finns vissa saker som kunde ha gjorts bättre och andra som kunde gjorts om helt.
Men det drar inte ner betyget något för alla de positiva sakerna som jag har att säga om spelet gör detta till en otroligt bra uppföljare som nästan når ända fram till den standarden som det första spelet satte.

Medlemsrecensioner31
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10