Svenska
MEDLEMSRECENSION

Call of Duty 3

Amerikanska divisioner strider mot dom sura nazisterna i Normandie. Britterna strider med Amerikanerna. Men nu även kanadenser och polacker.

Call of duty 3 som utvecklarna bakom Call of duty 2: Big red one är som dagt Treyarch. Treyarch gjorde Call of duty 3 år 2006 men kunde inte jämnföras med tillexempel Company of heroes. Som också var ett andravärlds kriget spel.
Call of duty 3 sålde många tusen exemplar och säljer än idag. Vilket ingen Call of duty spelare bör missa.

Spelet börjar med en liten kort film, som visar hur tyskarna tog över Paris och när amerikanerna angrep Normandie. Nu har amerikanerna lyckas ta sig förbi dom blodiga striderna genom Omaha,Utah och Carentan.
Men nu har dom kommit närmare in till Frankrike.

Det första som händer är att du kommer av en lastbil till ett litet läger nära staden Saint-Lo.
Du får reda på att karaktären som du spelar heter Menige Nichols och är en av spelets grupp medlemar. Huxley. En lite roligare soldat som lär dig att kasta granat och skjuta. Han har en baskermössa och en Trench gun. Eller lättare sagt en amerikansk hagelbrakare.
Det första du göra är att du tar upp en fult animerad M1 Garand och ska skjuta hjälmar som har blivit satta på pinnar. ( Påminner lite om Call of duty 2:s träning.) Och sen ska du kasta lite granater in i en städskrubb och sen kasta iväg lite rökgranater.

Efter det så ber din Sergeant vid namn McCullin att göra sig redo så man kan åka in till den ned bombade staden Saint-Lo. men innan du kan sätta rumpan i lastbilen så måste du hämta en Thompson puffra. Sen kan du stiga på trucken. Alla soldater sitter i lastbilen men sergeanten ska åka med en annan lastbil senare. Men innan ni kan åka så säger han: " Remember this. Two rules. rule one. Your no good if your dead. Rule two...
Ah. What does it care...".

Men efter ett tag som Amerikaner så spelar du som Britter. Och ert uppdrag är att landa med fallskärmshoppare mitt innanför Tyskarnas linjer. Men på natten när ni ska hoppa så sprängsplanet och hoppar i fel ställe. På marken stöter ni på fransmän som ska hjälpa er genom deras uppdrag.

Och efter ett tråkigt, men långt skjutande med britterna så spelar ni som Polacker och Kanadenser. Kanadenserna har ungefär samma uppdrag som britterna. Ta över Normandie. Eller snarare alla ska göra det...
Men när ni spelar som Polacker så spelar ni genom banorna med Tanks. Alltså Amerikanska pansarvagnar vid namn: "Sherman Firefly" men ska styra dom med vitklädda polacker.

Spelet har ganska så lång story så det blir mycket kanppande med kontrollen. Storyn är ungefär 7-10 timmar lång med drygt 16 uppdrag. Den amerikanska Kampanjen är bäst. Den är längst och känns mest trovärlig än dom andra kampanjerna. Det känns bra att Treyarch gjorde story med Kanadenser och Polacker så det höjer spelets hållbarhet.
Grafiken är dock inte den bästa. Men den var bra för sin tid. 2006. Men dom kunde ha gjort mer snyggare och detaljerade vapen som i detta spel lätt korkat, såg korkade ut och laddade korkat.
Men trots det så var spelet helt skoj.

Ljudet var väl si sådar va. Den var inte perfekt men inte dålig heller. Som sagt lätt vapnerna bedrövligt men bakrunds ljudet kändes trovärdigt och coolt.
Spelets musik var dock inte mycket bättre.
Töntig krigs-marsch musik med en högljud orkester fick mina stackars öron att blöda. Kanske inte blöda... men musiken var som tråkigt nog dålig.

När man väl ha klarat ut Call of duty 3 med den lite Hollywood aktiga berättelsen så vill man ju såklart spela lite multiplayer. Eller kolla på lite bilder och vapen eller så kan man bara lika gärna stänga av spelet och lira lite Left 4 dead men som tur så kan man spela Online.
Spelet hade helt shysst onlinedel, kanske lite krånglit och ojämnt men det var roligt att spela.
Som här på banorna ( precis som i World at war) Så kan man styra fordon. Bland annat Pansar vagnar, Jeeps och motorcyklar.
Multiplayer mapperna kändes stora men lite tillkrånglade. Men annars så var den helt kul.

Spelet har som sagt rolig Multiplayer och helt shysst kampanj men kvalitén kunde varit bättre. _Captian Price


Sammanfattning:
Medelmåttigt spel som då och då blir ruskigt ojämn. Men störtskön Mulitplayer del!

Testad version: Xbox 360

Slutbetyg: 7/10

Grafik: 8/10 Ljud: 7/10 Spelbarhet: 6/10 Hållbarhet: 8/10

Plus: Bra bakrunds musik, hyffsad Mulitplayer del, snygg grafik, Lång kampanj, Många banor, Storslagna strider, storslagen soundtrack.

Minus: Fodorns kontrollen är tillkrånglad, Fula vapen, Småtråkig tankbana.

Medlemsrecensioner38
Samlat betyg: 7.1/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10