Svenska
MEDLEMSRECENSION

DJ Hero

Om man gillar DJ Hero är nog mest en smaksak. Gillar man MTV-musik blandat med lite house och en och annan något rockig låt samt lite rap, så är detta en höjdare. Gillar man Metallica och liknande samt hatar musik som Rihanna, Black Eyed Peas och 2Pac så borde man kanske avstå.


Man kan inte klaga på att spelet inte har ett bra gameplay. Detta är nog både roligare, svårare, mer interaktivt och mer händelserikt än något av GH-spelen.

Det beror snarare på vilken musikstil man har, och för mig som inte tål MTV-musik och liknande, så kan jag bara spela det i max 45 minuter innan jag måste ta en paus. Hur bra gameplayet än är.

Om man vill så kan man koppla in en gitarr och köra multiplayer med en polare eller bara lira ensam med 10 rocklåtar. De är ganska roliga, men de flesta är mest rythm-guitar spår och det känns ibland mer som att spela bas ibland då man också spelar ofta i låg tonart. Ibland är HO/PO:n lite oexakt också och notanimationerna är fula och det gör ont i ögonen att kolla på de.

Man kan inte misslyckas i en låt, vilket gör spelet kravlösare. Det är tråkigt att man kan spela en låt på expert utan att faila och bara spela de noterna man tycker är lätta. Det borde vara mer krav.

Karriärläget är ganska oengagerat, men vad kan man förvänta sig av ett partyspel.

Activision har återigen använt en massa kändisar som spelbara karaktärer. Smygreklam syns även i bakgrunderna, som t.ex Puma-reklamen i menyn för val av karaktär och dylikt t.ex.

Kontrollen är av ok kvalitet, men har en tendens att om man snurrar den snabbt, så är det som at trycka på grön knapp och det är irriterande. Dessutom är crossfadern irriterande, då den inte har så exakta lägen, vilket kan speciellt i snabba spikes, resultera i att man gör fel när det ska vara rätt.

Spelet är ett partyspel, hållbarheten är lika lång som hur många kompisar du har som vill spela det med dig. Ensam är det inte så kul.

Grafiken är bra, skarp design och typisk ungdomlig 00-tals New York partydesign. Dock är publiken kopierad från GH och de gör hårdrockstecken när det är rap som spelas. De är ju också klonade, fast med annan skin.

Denna recesion är lite som en motvikt mot GR:s recesion, där recenten verkade vara lite väl glad över musikstilen i spelet.

Grafik: 7/10

Spelbarhet: 9/10

Ljud (ljudeffekter, inte musiken): 8/10

Hållbarhet: 7/10

Musiken: 6/10

Instrumentkvalitet: 6/10

Samlat betyg: 8.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10