Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect 2

Skrivet av: Jokez   2010-02-16

Så har jag efter 37h speltid klarat Mass Effect 2. Innan spelet släpptes var jag hypad, ettan lovade stort och jag kunde inte tro annat än att tvåan skulle bli minst lika bra, det fanns inget annat alternativ på kartan...

Jag måste säga att Mass Effect 2 är en lik upplevelse men ändå väldigt annorlunda på samma gång. Det är inte svårt att efter den episka inledningen ta kontroll över Sheppard, kontrollen är samma som i det första spelet, lika tight och lika bra.. Samtidigt är det så mycket som har ändrats, det är inte stora ändringar men helhetsintrycket blir så sjukt mycket bättre.

Främst tycker jag att ens biotiska krafter har fått mer utrymme, eller så var det jag som var mer intresserad av att använda dom denna gången. Personligen tycker jag att dom tillför något denna gången och man verkligen kan använda dem för att vända en svår fight.

Sedan har fokus lagts mer på striderna överlag, borta är vapen uppgraderingar som många hade svårt att förstå, level systemet har slimmats ner och borta är laddningshissarna.

Personligen tycker jag det är lite synd med hissarna för dom gav mig en större känsla av att saker och ting hörde ihop, främst i Citadel som nu mera känns som separata delar. Tycker även det är lite störande att när man i ettan kunde springa ut från Andersons rum och göra saker hamnar man nu bara på en skyttel iväg till en annan del, det förstör iaf illusionen lite för mig.

Borta är även bilkörandet, lite tråkigt kan jag tycka, dom borde kunna gjort den bättre och haft den med i detta spelet också, det roliga är dock att utforskandet har blivit roligare och att man har ett mål med att besöka planeterna inte bara läsa om dem och dra vidare...

Slutligen vill jag säga att det inte är ofta man, när ett spel är slut, vill ha mer, när kommer nedladdningsbart Bioware? Jag är eran slav från och med nu!

Medlemsrecensioner31
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10