Svenska
MEDLEMSRECENSION

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

I metal gear solid Snake eater får vi ännu en gång spela som den tuffe spionagenten Solid snake. Men nu strider vi inte mot Liquid, Vamp och de andra. Utan vi befinner oss i 1960 talet under det ''Kalla kriget''. Då världen hade splittrats i två delar Öst och Väst. Då det hotades med kärnvapenkrig mellan Ryssland och U.S.A.

Och vi har inte Otacon som hjälp över transmission channeln. Nu har vi istället ett antal olika personer som hjälp. Major Zero uppdragsgivaren, Sigint vapenexperten, Para-Medic läkarvårdsfantasten. Och i det här spelet spelar vi inte som Solid snake Liquids brorsa, Utan som hans farsa.

Och den här gången ska vi smyga oss igenom djungeln och äta bl.a Ormar, Krokodiler, grodor, råttor och fladdermöss för att kunna överleva. Man har en slags livmätare som visar när man måste äta. Om man inte äter börjar livet sjunka. det är ganska så realistiskt gjort. Och såklart får vi skjuta ner Ryssar med en rad olika vapen. Och visst finns våran kära sömnpicka med. Vi har en kniv som vi kan skära upp halsen på våra fiender med. några spräng medel, motion detector, minedetector och andra prylar.

Och det som passar just till det här spelet, till omgivningen är kamoflaugedräkterna. Man har en procent mätare som visar hur bra kamouflaget är precis där man står, ligger eller sitter. Det finns massor med olika. Till gräs, vatten, träd, berg och annat. Alla dräktrerna är väldigt snygga. Man får också använda kamouflag i ansiktet. Man kan tatuera olika länders flaggor på fejset om man vill. Bland dem så finns faktiskt Sverige med.
Man kan hitta olika kamouflag i spelets gång.

Storyn i spelet är väldigt lång och spännande. Hela spelet känns som en film, Därför att de har rätt långa mellansekvenser. Storyn utspelar sig efter andravärldskriget. Man skickas på ett uppdrag för att hämta en Rysskraketforskare vid namn Sokolov.
Först verkar det ganska lätt. Man möter ett litet antal Rysskasoldater på vägen till en gammal fabrik där Sokolov tvingas arbeta.
När man väl kommer fram berättar Sokolov om vilket arbete han fått arbeta med för ryssarna. Ett slags vapen, projektet ''The Shagohod''. En slags pansarvagn som ska bli ett kraftfulltvapen för krigsförning.

När man kommer ut ur det rummet där Sokolov hållts fången i, Så träffar man en bekant person.''Ocelot'' som är mycket ung då, men han har ändå sina revolverskills i Snake eater också. Man får bekanta sig med honom. Men Snake klår upp honom och hans kumpaner. Sedan när man kommer till en brygga som man gått över tidigare händer det något. Snake och Sokolov blir angripna av ett par mystiska onda personer i helikoptrar. Och de har kommit för att ta Sokolov. Därbland finns Volgin ledaren över den här slags terroristgruppen av ryssar. En snubbe som är mycket ond, han besitter även en kraft av att kontrollera el.

Man får också träffa Snakes lärare ''The Boss'', en kvinnlig hårding. Snake har en slags speciell relation med henne, som en mor och son relation. Man får reda på att hon har gått över till ryssarna. Hon spöar upp Snake och han faller ner i floden under bryggan.
Hon tar ett slags vinkande farväl av honom och kliver på en av de surrande helikoptarna.
Hon har med sig vapen till Volgin från amerika.
Volgin vill gärna testa ett slags misilvapen på direkten.

Samtidigt har Snake tagit sig upp ur vattnet och ligger Skadad som fan och flåsar.
Para-medic som är en av kontakterna via transmissionchanneln ringer genast upp Snake. Då får man göra en sak som känns ganska verkligt och bra i spelet. Man får ta hand om sina sår. I hela spelet får man ofta fixa sina sår om man blivit skjuten och m.m.
Man får använda bandage, sprutor, tabletter, rengörningsmedel och annat. Och det är en ganska bra grej som de lagt till i det här spelet. Efter att man fixat skadorna återgår man till Volgin. Han gör något ganska så korkat och avfyrar en av vapnena som han fått av The Boss mot sina egna ryssar,
Och därifrån Börjar spelet.

Snake får återigen Besöka djungeln och ryssarna på ett väldigt svårt spionuppdrag.
Och han är den ända som kan utföra det.
Hans Uppdrag är att rädda Sokolov, Förstöra Shagohoden, Döda Volgin och så måste han illa tvunget också döda The Boss.
Snake får hjälp av en föredetta amerikansk agent som heter Eva. Hon ska tillförse honom med Hemliginformation om platser, Volgin och Sokolov. Man möter också otroligt sköna bosser i spelet. Bl.a får vi strida mot Ocelot.
Sen en rad övernaturligafreaks The pain, The fury, The sorrow, The fear och The end.
The end är svårast av de enligt mig.

Metal gear solid Snake eater är ett fantastiskt kul Spionnage spel. Det har fantastiskt fin grafik. Ett riktigt snyggt spel för att vara till Ps2, Det är så sjukt snyggt. Det är ett lagom svårt spel med mycket utmaningar. Det är verkligen inte lätt att smyga sig igenom ryssarna utan att bli upptäckt. Man kommer att dö många gånger i spelet om man inte är bra på att låta bli att avslöja sig. Spelet har otroliga miljöer och omgivningar som är väldigt snygga. När man vill spara sitt äventyr kontaktar man Para-Medic. Alltid när man sparat brukar hon berätta för snake om någon film t.ex Godzilla, King kong och mer.
Ljudet i spelet är väldigt bra och det finns ingen ojämnljudmix. När man spelar hör man verkligen att man befinner sig i djungeln full av djur som låter. Röstskådespelarna är helt suveräna. Rösterna till alla personerna passar perfekt. Ett undantag är en ryssksoldat som låter som en tönt, honom får man se ganska sent i spelet. Musiken i spelet är också avslappnande och bra. En låt som heter just ''Snake eater'' låter som om den skulle komma från en James Bond film.

I spelet finns också ett slags bonus mode.
En grej som heter Snake vs Monkey. Det är ganska roligt men väldigt lätt. Det är ett slags minispel med typ mer än tio banor. Man ska som Snake fånga apor från spelet ''Ape escape''. De korkade aporna som bär rörelsekänsliga hjälmar på sig och shorts eller kallingar. Det är inte så svårt. Man ska skjuta de med en liten gul picka så att de blir yra och snurriga. Se är det bara att gå på de så blir de fångade. Och Snake säger precis som i Ape escape spelen ''Gotcha'' när han fångar en apa. Det går också tid när man kör och man ska försöka att klara det så fort som möjligt för att få bästa rank/betyg.


Metal gear solid Snake eater är sammanfattningvis ett fantastiskt vackert spel.
Med otroligt snygg grafik, skön musik, coola vapen, väldigt lång och bra berättad story.
Djungelmiljön är så levande också man kan verkligen höra när ormarna krälar bland gräs.

Grafik 10/10

Ljud 9/10

spelbarhet 9/10

Hållbarhet 8/10


Slutbetyg 10/10


+ Snygg grafik, skön musik, bra tempo, Fantastisk story, bra spelupplägg, coola vapen, schyssta bossar, superbra röstskådespel

- aningen lätt bonus mode, Lite för långa mellansekvenser, Lite för lätta bosser, ibland för långa codec samtal

Medlemsrecensioner16
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10