Svenska
MEDLEMSRECENSION

Rayman 3: Hoodlum Havoc

Det är en lugn kväll i Raymans värld...
Rayman och hans polare Globox tar en tupplur.
En liten grupp med Teensies går igenom djungeln med sin stora håriga djur dom rider på. Det är här... Rayman 3 tar sin början.

Den lilla gruppen med Teensies blir attackerade av en hord av elaka black Lums.
Ledaren av black Lumerna är " André".
Black Lumerna råffar åt sig Teensiernas djurs päls och bildar en " Hoodlum" av André.

Murphy. En liten rädd stackare har gömt sig under en flugsvamp, men André har lagt märke till att svampen darrar och slår till den med geväret. Murphy blir skiträdd och flyr med André hack i häl.
Han flyr till Rayman men det är bara Globox som vaknar. I vild panik försöker han att väcka Rayman men råkar du slita av hans händer. Globox springer i väg men Murphy tar upp Rayman i håret och flyger i väg med honom.

du har först inga händer när ni flytt bort från André. Men får snabbt tillbaka dom av din vän Globox. Du får en magisk känsla av den vackra miljön med små irriterande sköldpaddor som gnäller och jämrar sig när du slår till dom. Rayman har cool attityd och är inte rädd för nåt. Med hans störtsköna frisyr och sina träffsäkra handskar klarar han sig ut ur trubbel oftast.
Rayman kan flyga mitt sitt hår och det kan hjälpa dig flera gånger i spelet om det är svåra hinder i vägen.

Musiken är störtskön och perfekt. när det är lugna sekvenser kommer det en lung låt. Men när en grupp med sura Hoodlums dyker up kommer en cool låt eller en stressig låt.
Rayman 3 har roliga bossfighter som ibland blir för svåra.

Att spelet fick åldersgräns 3 var kanske lite ogenomtänkt. Det borde vara minst från 7 år. Jag kan inte tänkta mig en fyraåring som sitter och strider mot stora farliga bosser.
Men spelet har brutalt snygg grafik för sitt år ( 2003) Det är tillochmed snyggare än flera av dagens spel. ( Det klår Little big Planet grafikmässigt.)

Rayman 3 har inte mycket buggar. Kanske då och då stöter du på en irriterande bugg. Men vad jag sett har jag aldrig sett något.

Hoodlumarna är i stora mängder!
Det finns flera olika Hoodlums. Tillexempel: En rolig liten fet hoodlum som har bara ett enda liv, En galen men glad Flaskkastare med mera.

Rayman kan nu för första gången byta kostym. Eller dräkt. Det finns fem olika dräkter.
En röd, En gul, En orange, En blå och en grön.
Jag tänker bara avslöja en av dräkterna. Vad den gör.
Den orangedräkten. Den gör så att Rayman kan skjuta missiler mot hoodlumarna. ( Det kommer att behövas flera gånger i spelets gång.)
Alla dräkter har en viss tid på sig innan den försvinner. Den blåa dräkten håller längst. Och den gula minst.

Storyn är oerhört spännande både för stora och små. Det var Rayman 3 demot som fick mig att älska Rayman. Jag ville så gärna ha själva spelet. Så jag skaffade den för flera år sen.
Det är en ganska så lång story också. Den har drygt 9 långa världar. Med flera banor.

Det är en jämnljud mix med fantastiska ljudeffekter. Det är också skickliga röstskådespelare. Jag har hört på alla språk man kan ha men den italenska var tyvärr sämst.

På varje uppdrag ska du försöka få 100% på allt så att du kan låsa upp mini-spel.
Mini-spelen är många och väldigt varierade. Tillexempel ska du spela tennis med en granatflaska eller varför inte spränga dom onda Knarens med flera flaskgranater?

Rayman 3 har också snygga animationer dock inte på Murphy sorry. Men fienderna är väldigt smarta och det är detaljerat från top till tå. Men det händer ibland att Fiendeintelligensen ballar ur. Vilket är oerhört irriterande.

Rayman är världens bästa plattforms hjälte. Han är både charmig och cool. Inte för fet och inte för dum. Han är hästlängder bättre än Sonic och Mario. Det är bara så. Jag spelar hellre som Rayman än en konstig igelkott och en fet rörmokare.

I Rayman 3: Hoodlum Havoc så kommer vissa av Raymans vänner att dyka upp. ( Jag är ledsen. Men den störtsköna Clark kommer inte att visa sig.)
Men Globox och Murphy är dock med som jag redan nämnt.

I Rayman 3 så måste du rädda infångade Teensies i små burar. Det gör man även i tidigare Rayman spel. Och du måste rädda en viss summa av Teensies för att kunna få längre livmätare. Om du börjar att få slut på liv ska du ta Röda Lums eller lättare sagt Snälla Lums för att kunna få tillbaka liv du skadat.

Rayman 3 har väldigt skön humor så man får sig alltid ett gått skratt. Som när Globox är hos en doktor för att han har råkat svälja André på en tidigare bana. Doktorn trummar på hans mage men André lägger korkar i öronen och ler på ett fånigt sätt.

På tre av banorna ska du åka på en sorts bräda igenom en värld som ser mest ut som en dator inifrån. Med en massa färger och hjärtan så ska du åka på små plattor och hoppa av dom till nästa för att inte falla ner.
Men när du faller ner så kommer en helikopter och tar upp dig igen.

Igenom banorna ska du samla på dig kristaller, rubiner och smaragder. Med det sköna klingande ljudet som kommer när du får en kristall är bara för skönt.

Rayman 3 har mycket mer att berätta en det som står här. Så om du har: Gamecube, Playstation 2 eller Pc. Och du älskar plattformsspel? Då ska du banne mig gå och köpa det här spelet om du inte redan har det.
Rayman är som sagt världens skönaste Plattformshjälte! _Captian Price

Sammanfattning: Glöm Mario och Sonic. Detta är världens bästa plattformsspel som jag rekommenderar till alla PC, GameCube och PS2 ägare!

Testad version: PlayStation 2, PC

Slutbetyg: 10/10

Grafik: 10/10 Ljud: 10/10 Spelbarhet: 9/10 Hållbarhet: 8/10

Plus: Brutaltsnyggt, Fantastisk musik, Underbar Story, Roliga mini-spel, Skön humor, Bra animationer, Superbra Ljudeffekter, Roliga bossfighter, Lång story, Sköna mellansekvenser, Fantastisk miljö, Varierade banor.

Minus: Fiendeinelligensen kan balla ur, svårt för dom allra yngsta.

Samlat betyg: 10/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10