Svenska
MEDLEMSRECENSION

Punch-Out!!

Jag har aldrig spelat varken det första Punch-Out!! till NES eller Super Punch-Out!! till SNES, och jag har faktiskt aldrig varit riktigt intresserad. Men sen hände något. Nintendo utannonserade ett nytt Punch-Out!! till Wii i slutet av 2008. Jag vet inte riktigt vad som hände, men efter det såg hela serien helt plötsligt intressant ut.

Så jag köpte Punch-Out!! när det släpptes. När jag för första gången spelade spelet blev jag riktigt glatt överraskad av hur starka personligheter alla motståndare hade. En av favoriterna är Von Kaiser. En tysk gubbe med mustasch som hela tiden skriker "mama!".

Med sådana starka personligheter, tillsammans med den gamla låten från tidigare Punch-Out!! kunde jag inte låta bli att bli lite kär i spelet.
Men om spelet inte hade varit uppbyggt på ett helt annat sätt än vanliga boxningsspel hade jag troligtvis stängt av konsolen efter en halvtimme. Nu är det dock inte som vanliga boxningsspel, och i Punch-Out!! gäller det att lära sig motståndarens rörelsemönster och ledtrådar, som kan vara både rörelser och ljud, för att duka och undvika alla attacker. Och efter varje missad attack från motståndaren har du själv chansen att slå tillbaka!

Varje match består av tre ronder, där man antingen måste få en knockout eller en teknisk knockout, alltså få ner motståndaren 3 gånger under samma rond. Om man slår under vissa speciella tillfällen får man stjärnor, vilka du kan använda för att få till en riktig tjockablängare!

Grafiken är riktigt mysig, och om inte det vore tillräckligt har Next Level Games och Nintendo försett spelet med fantastiska animationer.

Att köra med Wii Remote och nunchuk fungerar otroligt bra, men när man kommer till allt svårare och svårare motståndare är det nog bäst att bara använde en Wii Remote på sned då den ger lite mer precision (detbjuds på flera olika kontrollmetoder, ja). Och på tal om svårare motståndare - det kommer man verkligen möta. När man har klarat den sista motståndaren komma alla tillbaka, nu ännu svårare! Man får faktiskt även spö av självaste Glass Joe! Och det är här jag blir fullkomligt förälskad av Punch-Out!!. Riktigt kul att Nintendo satsade på ett svårt spel med Punch-Out!!.

Punch-Out!! är helt enkelt ett helt underbart spel man bara måste ha i sin spelsamling. Så om du nu inte har det, slit dig från datorn och ut och köp! =P

Samlat betyg: 8.3/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10