Svenska
MEDLEMSRECENSION

Brothers in Arms: Earned in Blood

Skrivet av: Forget   2009-12-24

Tillbaks i norra Frankrike 1944. Den här gången berättas historien i Brothers in Arms genom Joe "Red" Hartsock ögon. Vilket ger en ny dramatisk och autentisk känsla som verkligen får känslan av att är en soldat i andra världskriget.

Det börjar med att Red blir interjuvad av Marshall i St. Saveur då han berättar vad han genom gått sen D-day. Red som från att varit korporal under Bakers vingar under D-dagen till striden i staden Carentan. Han blir sen till sergeant innan han drevs in i staden igen då tyskarna håller på att göra en åter attack mot staden.
Hela resan återblickar det man inte fick uppleva i Brothers in arms: Road to hill 30 fast det Red genom gått och därför känns att spelet blir till något eget och inte någon expansion. Red berättar om hur han tog sig genom farorna från den dagen då han landade i Normandie till striden i staden Baupte. Detta ger en bra reflektion genom en ny synvinkel som fortfarande återkallar minnen från första spelet och saker man inte fick veta i första spelet.
Sedan kommer nya saker som man får uppleva som man inte gjorde alls gjorde med Baker som ger spelet en ny kick. Man hamnar i nya städer med nya förutsättningar historien fortsätter helt enkelt.
Något som jag tycker är positivt och väl genom arbetat. Dessutom har utvecklarna gett sig in på Al:n hos fienderna.
Jag blev smått överraskad över hur de reagerade när jag spelade. De rörde sig mer taktiskt, de försöker flanka och röra sig på de bästa sätten än första spelet. Det ger en bättre karaktär till spelet det blir mer kamp i striderna. Det blir realistiskt och det ger kvalitet till spelet.

Även om man spelar storyn så kan man få strida i skirmish läget där man ska utföra ett uppdrag på en karta. Du kan också spela antigen tysk eller amerikansk soldat med en trupp, med eller utan en kompis.

Earned in blood ger en ny inblick hur det är att vara soldat med stort ansvar för sina vapen bröder. De nya medhjälparna i sitt team är en extra krydda till spelet då man får en känsla att ett liv är väldigt skört. Man har förlorat bröder på vägen sedan den 6 juni 1944.
Brothers in arms är en historie berättande spel med alla små viktiga slag till de väl kända slagen som kan upplevas på marknaden. Spelet är helt enklet ett utav sitt eget. Men tyvärr finns det lite brister det finns små lagg och smått dum AL fast den är förbättrad. Men som sagt det är fortfarande en utav de bästa Andra världskrigs spel som jag spelat med riktigt bra berättad historik och sympatiska inblickar.

Samlat betyg: 9.2/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10